Gratis droger och manjanapass – veckans träning och vardagsrapport #94

”Vad hände med din mer personliga vardagsrapport?”

Undrar du? Jo, den försvann i inlägg om påsken, att lämna sin hembygdsysterskap.. och det om något är väl personligt? Därför kändes vardagen överflödig att skriva om, men efter en vanlig jobbvecka ska du få vardagsrapport igen. Eller vanlig? Och jobb? Nästan skrämmande vad extra mycket sömn och sol kan sätta allt i ett nytt, ljust sken. Livets (gratis) droger gör att allt känns lättare.. utan att något förändrats egentligen, men här får du hänga med på lite av allt från veckan!

Gratis droger och manjanapass – veckans träning och vardagsrapport #94

» Träningen har jag egentligen inget speciellt att berätta om, men ändå JO. Om vi snackar känsla. Otroligt roligt att återse gänget i crossfitboxen och deras fyndiga upplägg efter påskpausen. Krävs inte lång tid ifrån för nytändning när det gäller mig. Där slappnar jag av mentalt och tar emot varierad träning, endel utanför comfortzoonen, annat en egoboost, alltid skratt och gemenskap. Bästa. Men även veckans löptur, en promenad vid Brunnsviken, premiär i utegymmet och yoga satt fint.

Kan inte minnas något träningspass då jag gått hem missnöjd, men den här veckan var snäppet bättre om vi snackar positiv känsla. Prestation..  nja, inte mycket press förutom knäböj med kroppsvikt och intervaller, men helt ok. Jag är mer än nöjd och tänker att det även är bra att variera sitt syfte med träningen ibland. Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning – mysjogg
  • Onsdag: styrketräning i utegym
  • Torsdag: crossfit med lång rörlighet
  • Fredag: promenad / vila
  • Lördag: yoga
  • Söndag: löpning (strax)

» Måendet har som du kanske förstår av ovan varit uppåt. Som jag nämnde i inledningen – sömn och sol har en nästan läskigt positiv påverkan. Så enkelt och samtidigt svårt att påverka ibland (speciellt sistnämnda). Påsken var underbar, men tror jag låg back på sömn efter att ha delat sovrum med barn. Lite extra många uppvak när alla sprang in och ut i kombination med försök att bocka av jobb + träning tidigt på mornarna för att hänga ihop dagtid. Det satte spår på sömnkontot.

I veckan har jag fyllt på med 90-100% sömnkvalitet varje natt enligt min sömnanalysapp, vilket gjort mirakel för… ALLT. Som vanligt. På det sol och näst intill högsommarvärme i stan. Jag blir så lugn av det. Som en smocka ”majana” ingen stress i världen rår på. Samtidigt ger den massa positiv energi och en ljusare syn på det mesta som sagt. Att vara själv – inga problem, men jag ser ändå fram emot nästa vecka med..

» Barnen. Några snabba hej, annars har dom varit hos Jonas hela veckan lång. Har därför inget speciellt att berätta mer än att jag kan bli bubblande lycklig av allt ”smått”. Det lilla SMSet, kramen i trapphuset och ”jag älskar dig..” Ord vi sällan sa högt som klassisk kärnfamilj. Märkligt, men jag tänkte väl att det var uppenbart då? Men nu VET jag. Barnen är bara oss till låns och visst – trötthet och tjat tar över ibland – men alla små stunder är värdefulla. Ingen ide att spara på det viktiga du har att säga och ge! ♥

» Jobbet var både lite sorgligt och härligt. I torsdags tog jag farväl av min fantastiska praktikant Alaa som varit hos oss ändå sen i höstas förra året och gjort massor av fina artiklar m.m. Det blir tomt utan henne att bolla jobbet med. En tröst är ändå att vi håller kontakt via sociala medier. Och när det gäller kollegor är jag glad att vi fått en ny duktig och gullig tjej på säljbordet. Dessutom – att jag kunnat flytta ut kontoret till bakgården när jag jobbat hemifrån. Iallafall en stund, tills skärmen mörknat och mobilen börjar koka.. lyxproblem.

» Övrigt? Somligt behåller jag för mig själv, men lite annat gott och blandat var nya naglar i glad cerise, smarrig snabbmat, råa serier och mindre skärmtid. Vissa dagar iallafall, andra kan jag inte låta bli att försöka trycka ut till dig..

..hur var din vecka? Skriv gärna och berätta. Kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.