Baspass med skivstång – 5 övningar och passning

passning

Våga lasta på tungt – tryggt och effektivt med en träningspolare i ryggen!

Inför nya veckan visar PT-Tess och jag dig ett baspass med skivstång och passning vid 5 övningar. I SportHälsas serie går vi in närmare på vad om menas med basövningar, mer om teknik och varianter av marklyft, knäböj, rodd, och militärpress. Nu vill vi visa hur du kan kombinera dom till ett effektivt baspass med skivstång – ännu mer ihop med någon.

Fördelar med passning?

Såklart det är bra att orka själv, men vid passning kan du både få hjälp med din teknik för att t.ex. träna tyngre, göra fler repetitioner, jobba med större rörelseutslag, undvika snedbelastning och skador. Han/hon kan ge dig den där pyttelilla hjälpen för att orka en – eller tre – extra repetitioner och/eller tyngre vikter. Och inte minst – nog är det roligare att dela sina glädjeämnen/utmaningar med någon? Tillsammans får man styrka och skratt. Dessutom är många av oss ögontjänare och jobbar dubbelt så bra av bara ögonen på sig och små knuffar av passning och hejarop. Känner du igen dig?

Grabba en skivstång, ring en vän och boka in ett skivstångspass där ni turas om vid:

Får du inte upp filmen i bloggen hittar du den här på Instagram.

Baspass med skivstång – 5 basövningar och passning

  1. Djupa knäböj
  2. Bänkpress
  3. Rodd
  4. Axelpress
  5. Bicepscurl

Hur? Värm upp med ett lättare set av varje övning där du också känner på vikterna. Hitta sen vikter där du orkar max 10 reps/övning x exempelvis 4 set. VÅGA utmana när du har trygghet och pass av din vän. Jobba/vila varannat set där ni turas om att checka teknik, hjälpa vid behov, peppa, snacka, skratta.

Önskar dig en glad ny träningsvecka! /A

Gillar du träning med skivstång rekommenderar jag även:

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning