8 träningsticks du ”måste” göra vid dina styrkeövningar

träningsticks

Ticks!? Speciella ”ritualer” vi gör.

Har du några träningsticks? Jag tänker på förberedelser, rörelser, kring kläder, grepp, turgrejer eller poser för att få extra kraft? Vanligt för elitidrottare men förmodligen även dig, med- eller omedvetet.

Jag filmade mina tunga sumo marklyft vid träningen i förrgår, egentligen med syftet att kika på min teknik och till en övningsfilm du kommer få längre fram. Men när jag tittade på klippet noterade jag alla mina små träningsticks, vilka har större betydelse för själva lyftet än man kan tro.

Mest på kul, men ändå viss poäng som sagt. Känner du igen dig? Får du inte upp min reel i bloggen hittar du den här på Instagram.

 

8 träningsticks du ”måste” göra vid dina styrkeövningar

1. Kontrollera så att vikterna sitter tight
2. Fixa frillan
3. ..och brallorna
4. Inta power pose
5. Känns.. ”går vikterna ens att rubba?”
6. FOKUSERA
7. Ta iiiii. Från tårna
8. Tacka

..eller hur ser det ut för dig? Har du några speciella vanor runt dina övningar?

Mest hjälper träningsticks som dessa mig att ladda mentalt och eftersom tunga lyft kräver lång setvila, men även bra att filma för att checka sin teknik och nu i efterhand: se punkt 8. Tack till dig för titten, plus min kropp förstås.. kram! /A

Mer för dina marklyft:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.