Lättare vikter och viktiga vänner – veckans träning och vardagsrapport #107

”Det är din tur nu..

..du som alltid funnits där för alla andra”, sa en. ”Ta ett år då du verkligen prioriterar din egen hälsa, det kommer både gynna dig, allt- och alla omkring ” en annan. Jag (tänkte), ”ja jo, varannan vecka..”. Mina vänner. Dom du ser här och andra jag chattat- och pratat med på sistone – fantastiskt fina. Roliga, omtänksamma, ärliga. Dom som få kan säga saker som verkligen fastnar, något du känner igen?

Bandet till familjen är starkt, men du kommer alltid vara dina föräldrars lilla (trotsiga) unge och det finns saker som är lättare att dela med sina närmaste vänner. Tänker att det är ett sätt att skydda ”köttochblodrelationerna” från oro, plus att vänner är självvalda in i ditt liv, till skillnad mot familjemedlemmar. Jag menar inte att jag älskar mina vänner mer än familjen, eller att dom är precis som mig, men att vi klickar på andra sätt. Kan vara 100% oss själva ihop och vågar öppna upp, om glädjeämnen som sorg.

Jaha, oj, ok nu blev inledningen sådär lång igen, haha. Men det är just vad mina ”veckans” är till för – reflektion. Och för dig som vill hänga med i mer i det mer personliga livet, vilket i sig ger förståelse för det andra jag gör och inte gör. Här lite av allt från veckan, där mina vänner haft en central del, liksom i den kommande..

Lättare vikter och viktiga vänner – veckans träning och vardagsrapport #107

» Träningen har fortsatt med starkt flow, men jag har medvetet sänkt belastningen vid min egen styrketräning en aning. Tror på variation och Tjejmilen väntar ju på lördag. Jag är verkligen sugen på att testa mina förmågor efter flera år utan tävlande. Inte med press ”på liv och död”, jag springer fortfarande utan klocka och låter oftast dagsform styra, men känner mig redo. Det blir kul.. och nervöst, men hursomhelst – vill göra mitt bästa, både inför loppet och under. Därför lite ”snällare” träning så att kroppen är fräsch på lördag, men ändå taggar till. Veckosummeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: styrketräning + rörlighet, fokus underkropp
  • Torsdag: crossfit
  • Fredag: vila
  • Lördag: yoga
  • Söndag: löpning, strax intervaller (sista hårdare löppasset innan Tjejmilen)

» Måendet är som det är. Varken konstant sprudlande eller i djupaste mörker om du förstår, men klart uppåt tack vare.. yes! Se inledningen igen: mina vänner. I veckan har jag haft en värdefull chatt med en, telefonsnack med en, pratpromenat med en och aw med tre. Dom på bilden, mina fd kollegor i ca 10 års tid på KTH-Hallen. Efter flera fler år ifrån varandra har vi nu börjat ses regelbundet igen, i torsdags över en massa god mat på Trattorian.

Älskar dom. Samtidigt finns stunder då våra olika livssituationer ger en känsla av att vara den ”sorgligt post traumatrötta solotjejen” i gänget – alltså i min spökande skalle. Men som jag brukar predika: det går ALDRIG jämföra sig. Ok, svårt att låta bli i samtal om våra livslägen och att inte sörja stora milstolpar som inte blev som jag tänkt i livet, men sen brukar jag säga åt mig själv på skarpen att släppa saken. Peka åt mig själv på mina rikedomar och det positiva med allt. Förutom friheten med att gå på dejter som där med dom njuter jag varannan vecka av att spela musik på hög volym, tända ljus, laga enkel men god mat, unna mig lyx som att fixa naglarna, köpa hem sushi, glo på serier, swipa och sooova. I natt 8,5 timme, det är länge för mig och liksom medicin för ALLT. Nåväl, men det mesta.

Ytterligare sak jag tror starkt på är att planera in roligheter! Till veckan ser jag fram emot att gå på konsert med ytterligare en fin vän, att käka lunch med en, middag med två andra älskade vänner, på lördag – springa med tusentals tjejer och redan i morgon få hit världens bästa barnaskara. Det är inte verkligen INTE synd om mig och dom jobbiga dipparna ska jag förebygga med terapi. Har äntligen tagit steget och bokat en tid, tack vare *trummvirvel* – mina vänner ♥ och..

» Barnen. Dom viktigaste som sagt och som jag ser fram emot rå om till veckan. Nu full fart med skolor, föräldramöten, uppstart med deras sporter, klassresa.. och däremellan ska vi chilla i soffan, äta, gosa med katterna och småprata om högt och lågt. Längtar.

» Övrigt? Hmm.. förutom rönnbärsröda naglar har jag terapitvättat trasmattor (!!), torkat golvet, sträckglott på serier, pratat länge i telefon med mamma och jobbat med bra fokus. För att nämna annat meningsfullt, med stora kontraster varannan vecka..

..och hur var din? Hur mår du? Skriv gärna och ventilera, kram! /A

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.