After race to rullande rutin – veckans träning och vardagsrapport #109

“Let stelheter å shit go.. godmorgon!”

Eller snarare: “let shit be shit” och inte mer än vanligt, men fasiken vad jag behövde det här! Rulla ut, mjuka upp, blunda, aaandas som du hört mig predika 1000 gånger förr. Gillar mina rullande träningsrutiner när jag är hemma i stan, där yoga på lördagsmorgnarna är en fin del. Nu byttes den mot Tjejmilen helgen innan, roligt, men igår – tillbaka på mattan som du ser. Underbart.

“Å shit?” ..handlar mer om inre medvetenhet än att det hänt något specifikt. Och nej, jag håller inte på att konvertera till inåtvänd nunna haha, men går igenom en spännande KBT-kurs just nu där bearbetning av nedstämdhet är en del. Både läskigt och självutvecklande. Berättar mer om det och lite av allt från veckan här:

After race to rullande rutin – veckans träning och vardagsrapport #109

» Träningen har återgått till min rullande rutin efter Tjejmilen. “Tråkigt inrutat” tänker kanske du? Eller mer som jag: “skönt!”? Fördelen med träningsmål är att dom får oss att släppa tankar på annat inför- och under träningen, plus att det ger motivation och struktur. Men det kan också vara bra att låta det där andra styra passen i perioder tycker jag. Att köra hårdare och mer när tid finns och kroppen är på topp och tvärtom.

Att prestera vid ett lopp är en sak, men jag fick även ett bra kvitto på att den där “rullande rutinen” varit smart, eftersom jag varken känt mig sliten eller haft andra krämpor efter Tjejmilen. Nu var det ju “bara” en mil, men en mil där jag verkligen pressade mig maximalt, så jag kan inte vara nöjdare med återhämtningen. Och tråkigt blir rutan sällan eftersom inget pass är det andra likt, trots att planeringen ofta är det. I boxen blir det självklart nytt varje gång när någon annan lagt upp träningen, men även mina egna pass beroende på hur lång tid jag har, min lust och form för dagen, väder, olika gym.. och nu: åter till tyngre vikter vid egna styrkepass igen. Bästa.

Veckosummeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: styrketräning + rörlighet, tungt med fokus underkropp
  • Torsdag: crossfit – kort wod + lång rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: kort, tung överkroppsstyrka + yoga
  • Söndag: löpning – strax backintervaller

» Måendet har varit som det varit. Såklart, men som solo – utan att “sminka över”. Jag har noterat och reflekterat mer än vanligt pga kursen jag nämnde, nästan så jag blir knäpp av allt övertänkande. Kommer som sagt berätta mer om den här “inre resan” eller vad vi ska kalla den, men hittills känns den både jobbig, spännande och nyttig. Jag är allt för bra på att trycka undan svåra känslor, men nu övar jag på att låta bli och tyda mönster. Det är lättare att hantera nedstämda tankar när jag vet var dom kommer ifrån.

Annars har jag även njutit av min egentid och gjort det jag tycker om. Träningen är en del, andra är att laga enklare men god mat, prata med familj och vänner i telefon/IRL/chatta, tända ljus och glo på serier, läsa en bok, slappa i septembersolen.. och ladda inför kommande kids- och födelsedagsvecka.

» Barnen. Ständigt närvarande oavsett om dom är hos mig rent fysiskt eller inte, därav en stor del av punkten ovan. Jag kan inte uttrycka mig NOG hur glad jag är att det blivit så bra för gänget som det blivit efter separationen. Inget drömscenario att splittra deras hem, men utan konflikt. Och jag tror dom känner sig trygga med att vi alltid finns här för dom oavsett var dom sover. Under veckan har jag nästan dagligen pratat med/SMSat/fått besök av.. någon av dom 4. ÄLSKAR och ser som vanligt fram emot min stökiga – och roliga – föräldervecka. Kyl och skafferi är påfyllt, hjärtat har utrymme.

» Övrigt? Förra veckan var rätt lugn och harmonisk, men jag blir pirrig av förväntan inför kommande. Lite blandade känslor över att fylla år, men älskar att fira livet. Bästa gåvan, år efter år. Dessutom har jag både ett mentalt- och fysiskt möte med experter inplanerat, blir intressant.

Hur har du haft det sen sist? Skriv gärna och ventilera om du vill, varm kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning