Magträning med- eller utan redskap – 2 program för alla nivåer

Näst på tur.. din core!

Rullar igång veckan med fokus på att stärka din coola kärna, eller magträning beroende på vad du kallar det? Själv syftar jag mer på dom inre musklerna i bålen när jag säger core och yttre med mage, men tror alla förstår vad jag menar oavsett. Och som del 4 i följetongen med träningsprogram “från topp till tå” vecka för vecka är det alltså dags för magträning.

Om du missat tidigare program att plocka övningar från, snart för hela din kropp, hittar du dom här:

Varför?

Att underhålla och stärka stöttepelaren som är med dig i alla rörelser och positioner genom livet är alltid lika aktuellt. När du står, går, springer, lyfter, sitter, puttar o.s.v. Uttrycket ”du blir inte starkare än din svagaste länk” har du säkert hört ett antal gånger? Det är något jag själv känt tydliga exempel på kring varje graviditet, med bred diastas och sen efter operationen. Nu, 8 år senare, litar jag på mina core- och magmuskler såpass att jag vågar lyfta tungt och belasta på andra sätt. Det har hela tiden varit målet med operationen – att inte känna mig begränsad i det jag vill göra, men så var det inte i början.

Jag är knappast ensam om att komma igång efter en graviditet, operation eller annat och vara ivrig att klara tunga magövningar på en gång? Därför vill jag både ge dig ett program för magträning utan redskap, med 8 övningar där du kan öka nivå för nivå – från en lämplig start till allt tyngre, plus ett tuffare med redskap. Jag ger förslag på repetitioner och set, men som vanligt: personifiera efter dig och gör så många du klarar med god muskelkontakt av varje övning.

Magträning med- eller utan redskap – 2 program för alla nivåer

träna coreträna coreProgram skapat i ExorLive.

Magträning utan redskap, från ”lätt till svår”

 1. Sittande knä mot armbåge
 2. Fyrfotastående knälyft
 3. Sidliggandes bäckenlyft
 4. Dead bug
 5. Ryggliggande dubbel bensträck
 6. Sneda crunches med knälyft
 7. Hollow rock
 8. Planka med diagonalt ben-/armlyft

magträningmagträning

(Roligare?) magträning med redskap

 1. Maghjulet / rull med skivstång
 2. Turkish get up
 3. V-pass crunch
 4. Hängande knälyft
 5. X-lyft
 6. Slam ball
 7. Crunch med pinne
 8. Små cirklar

Hur? Välj 2-3 övningar ur programmen till din träning, förslagsvis med 2-4 set med 8-12 repetitioner/övning och sida, eller kör ett varv av alla som ett utmanande magpass?

Fritt fram att spara ner programmet om du vill, eller tipsa någon annan du tror kan ha glädje av dom? Kram! /A

Fler rekommenderade program för magträning:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.