* Recept med reklam för TYNGRE *
Sugen på något nytt till våffeldagen?
Prova chokladbollsvåfflor! Lika väl som att du mixar dig en proteinrik smoothie efter träningen kan du klicka ner smeten i ett våffeljärn. Njuta av en festligare form av mellanmål, med samma energi- och muskelboostande innehåll. Ja, plus passande om du vill fira våffeldagen den 25e mars.
I samarbete med Tyngre har jag fått hem detta kasein med chokladbollssmak. Supergott som det är tycker jag. Att bara röra ihop med lite vatten, havregryn, kokosflingor, sötströ och en skvätt kaffe, men chokladbollsvåfflor blev snäppet ÄNNU bättre.
Frasiga och smarriga ihop med vaniljkvarg och hallon. Och har du inte exakt detta proteinpulver kan du ta ett med chokladsmak, eller vaniljsmak plus en matsked kakao.
Frasiga chokladbollsvåfflor
Ingredienser 2 våfflor:
- 1 dl havremjöl (alt. mandelmjöl)
- 1 dl kasein chokladboll (alt. annat med chokladsmak)
- 1 dl valfri mjölk eller vatten
- 1 ägg
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 tsk kokosolja (till gräddning)
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör i ägg och vatten eller mjölk till en kladdig smet.
- Smörj ett varmt våffeljärn med kokosolja och grädda våfflorna.
- Servera med exempelvis en klick vaniljkvarg, grädde eller glass och hallon eller vad du tycker om.
Yum, kram! /A