Löpstyrka med kettlebell i 3 superset

Löpning och styrketräning på solvarma klippor – kanske sommarens bästa träningsformer?

Löpstyrka med kettlebell blir då den perfekta kombon, alltså för att stärka dig inför löpningen och samtidigt på ett härligt sätt. En kettlebell är ju kanon att ta med dig ut eller köra hemma med för ett tidseffektivt pass. Här från Snäckö på Åland 2018 om jag inte minns fel, men jag har även fler av olika tyngd hemma i Hjorthagen för hemmaträning och PT-klienter.

För en vecka sen coachade jag min vän Bella och hennes syster med samma övningar du får i programmet nedan. Dom ska båda springa Tjejmilen och har anlitat mig för både löpstyrka, löpteknik och träningsplanering – en ära! Jag jobbar ju mest som ”skrivande PT” nuförtiden, men enstaka gånger tar jag på mig uppdrag som detta, vilket är fantastiskt kul. Att guida och se klienter utvecklas IRL (se övningarna i filmformat här).

Havet, klipporna och en kettlebell – tror aldrig jag styrketränat på en skönare plats.

Här hittar du 6 övningar med kettlebell som tränar rörelser och muskler du har nytta av vid löpning (men även resten av livet förstås): rumpa, lår, kring höft, knän, core och rygg.

LÖPSTYRKA med kettlebell

Program skapat i Exorlive.

Löpstyrka med kettlebell i 3 superset

1. Utfallsgång med kettlebell

Starta med en kettlebell i chest rack. Kliv framåt med stolt hållning och sänk höfterna rakt ner tills det bakre knät nuddar marken.

2. Kettlebell swing

Håll din kettlebell med raka armar och ge kettlebellen en knuff med höften. När kettlebellen pendlar tillbaka mot kroppen – sätt ny fart på med kraft från rumpa och höft.

3. Draken / enbensmarklyft

Stå på ett ben, håll en kettlebell i båda händer framför höften. Fäll i höften med det bakre benet som en förlängning av överkroppen. Räta upp överkroppen igen samtidigt som du sänker benet tillbaka till utgångsställning.

4. Stående enarmsrodd

Fäll överkroppen framåt med stabilitet från bålen. Kom bak med axeln, dra sen kettlebelllen nära koppen med kraft från ryggen. Knip åt mellan skulderbladen, bromsa på vägen ner.

5. Dragon squat med kettlebell

Håll en kettebell, kom kontrollerat ner i en djup knäböj med korsat ben bakom dig. Upp igen med kraft från rumpa, lår.

6. Enhands sidoplanka med kettlebellyft

Börja i den sidoplanka med kettlebellen stående vid höften. Dra kettlebellen i ett drag i en rak linje till topposition ovanför den stödjande handen. Sänk längs samma bana och upprepa övningen.

Förslag på upplägg:

Kör 10 repetitioner per sida av övning 2 direkt efter 1 innan vila x 3 superset. Samma för övning 3 + 4 och 5 + 6.

Heja! ♥/A

Fler lästips med löpstyrkeövningar och annat för din löpning:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.