Bluapple

ans_morot

När vi kom hem från Åre i måndagskväll väntade ännu en veckas middagsmat från Årstiderna utanför dörren. Speciellt lyxigt efter en resa, att inte behöva rusa till affären och handla färskvaror direkt vi kommit hem. Men mycket av grönsakerna vi inte hunnit använda från förra leveransen har blivit dålig. Jag är annars bra på att använda produkter som håller på att vissna och hittade en sak i helgen som kanske kan förlänga livet på våra grönsaker.

blueapple

Bluapple! Ett blått plastäpple med en liten påse granulat inuti som absorberar eten-gasen så att frukt och grönt håller längre + att den skrämmer bort bananflugor. Jag är alltid skeptisk till saker som verkar för bra för att vara sanna, och kan det verkligen vara hälsosamt? Men samma metod används redan i lagerlokaler och ingredienserna inte farliga (mer info här). Och ja. Nu ligger den där i grönsakslådan, hållbar i 3 månader. Då får jag ett mail med frågan om jag vill köpa nya påsar eftersom jag registrerat på Bluapple´s hemsida när jag började använda den. Smart!

Lovar berätta hur grönsaker och bananflugor mår om ett par veckor.

7 Kommentarer
  1. Fast det är inte alla grönsaker och frukter som är känsliga/mottagliga för eten (eller etylen som det också brukar kallas). Man använder det för att påskynda mognad hos ”känsliga” frukter och grönsaker (t.ex. banan, tomater, päron), eller för att förhindra mognad. Mogningsprocessen leder i slutänden till förruttnelse, så det är det det där lilla blå äpplet kommer att förhindra. Om du VILL få omogna avocados, tomater, bananer att mogna – lägg dem tillsammans med ett VANLIGT äpple, eller med en lök, men utan bluapple istället:-).

  2. Hur gick det med dina blåaäpplen? Använder själv Bluapple sedan några månader och tycker de fungerar bra. Har två st i kylen och märker speciellt att tomaterna håller sig mycket bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.