Utmaningar

jorm_sim

Jag gjorde det. I förrgår simmade jag över Jormsjön, ca 1 km utan våtdräkt eller panik. Det var faktiskt riktigt skönt och jag frös inte en sekund, inte ens mitt ute på sjön. Jonas simmade också och vi hade livräddare redo på bryggan så jag kände mig trygg. Dessutom ingen risk att dra i sig en kallsup salt- eller klorvatten, och t.o.m. jag som badkruka njöt av den ljumma vattnet. Vackert och en helt annan sak än att simma fram och tillbaka i en bassäng, och absolut ingen trängsel.

sim_jorm

Jag älskar utmaningar – stora som små. När jag väl fått en tanke på något jag vill göra/uppnå, även icke träningsrelaterade saker, har jag svårt att släppa den. Till för- och nackdel. Ibland driver jag mig själv för hårt och kommer därför vara försiktig med utmaningar jag vet kan trigga mig till den grad att det går ut över något annat, som min hälsa. För mig gäller alltså att hålla dem på en sund nivå – som att simma över sjön 🙂

Gillar du utmaningar? Har du någon just nu?

lop_nu_da

En av mina största är den viktresa jag gjorde i vintras. Till vänster en bild från löpningen från Österlen nu i somras och till höger från Jorm förra sommaren. Utan lite extra hull hade jag nog frusit där ute på Jormsjön, och nu är min utmaningen är att hålla mig normalviktig (uträknad efter min personliga vikt- och längdkurva, mina gener etc.) trots mitt träningsintresse och sommarhettan. Nog för att vikt bara är en siffra, men den kan ändå vara en riktlinje på hur insidan mår.

9 kommentarer
 1. Tack gode gud att du mår bra! Vilken välmående tjej man ser! Mer av det! Det gamla är förbi – Livet är redo för dig Anna!

 2. Hej! 🙂 jag gillar också utmaningar! 🙂 Vad grym du & din man är som klarade av att simma så långt!!! 🙂

  Jag tycker du är snygg på båda bilderna!! Viktigast är att man mår bra och inte utseendet! Men jag tycker kommentarer om att ”du är snyggare nu” är fel – du är snygg oavsett!!! Om du skulle gå ner eller upp – du är du och om du mår bra i en mindre kropp el större kommer du vara snygg ! 🙂 kram!

 3. Bra jobbat! Din målsättning är bra, tycker jag, även om vikten inte säger allt. Man kan ju väga normalt men ändå ha för lite kroppsfett, och då funkar inte kroppen som den ska, vilket du säkert vet. För egen del betyder det att BMI >18.5 INTE är ett mål i sig om kroppsfett-%, mätt med Bosöns utrusning, är under 10%.

  Min egen utmaning är att låta kroppen vila från tyngre träning i sommar, för att istället ge barnen tid och uppmärksamhet, samt se vilka effekter ”bara” en kort yogaserie (15 min) kan ha på kropp och själ. Det är skitsvårt, särskilt att hålla i ätandet samtidigt som jag drar ner på träningen.

  Bilderna måste jag förstås också kommentera… Som någon annan skrev ovan – du är vacker på båda, men du är en betydligt bättre förebild på den från i år. Du ser lyckligare ut, har mer utstrålning och andas energi ända ut i fingerspetsarna. På fotot från förra året ser du däremot nästintill sjuk ut. Hoppas att du KÄNNER dig OK nu – även om du inte är lika deffad som då. För egen del känner jag mig alltid plufsig när jag ser friskare ut och får kämpa mer mot anorektiska demoner, till att börja med i varje fall. Det svåra är att våga ”stanna” i den nya kroppen, vänja sig vid den och börja älska den. Precis som den är.

  KRAMISAR i mängder!

  1. Josefine – så sant! Vikten säger inte mycket, men kan vara en indikation om den skulle rasa/öka fort en period (om man inte är gravid/efter graviditet 🙂

   Låter som att du också har en bra målsättning för sommaren och som svar på hur jag känner mig – jag trivdes inte som jag var direkt efter behandlingen men nu har kroppen formats om efter en mer aktiv livsstil och gör fortfarande. Jag börjar hitta ”mig själv” i den nya kroppen & har fortfarande reserver att ta av utan att bli ohälsosamt smal igen. Det känns tryggt, & det är därför jag kommer kämpa för att hålla mig inom spannet för ”normalvikten” – oavsett hur jag mår mentalt. Det påverkar mig enormt, men just nu känns livet ljust 🙂

   Stor kram tillbaka!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras