Hälsa för familjen

hugo_autograf

Tidigare idag träffade jag Milla för att strukturera upp det sista inför helgens event och vår föreläsning ”Total hälsa för familjen”. I den kommer vi prata om hur viktigt det är att alla familjemedlemmar tillsammans strävar efter en god hälsa, att det inte handlar om varje enskild individ, utan att hela familjen mår bättre av bra mat, mindre stress och rörelse. Att du som förälder faktiskt på sikt ger dina barn ett friskare och rikare liv genom att vara aktiv själv och uppmuntra deras rörelsebehov.

Hemma hos oss har vi många sportfantaster som istället kan behöva bromsa lite. Jag själv har ju lärt mig balansera bättre, men det finns andra familjemedlemmar som går i mina fotspår, dock inom annan idrott. Mina äldsta söner fullkomligt LEVER fotboll. I lördags var det DIF-dagen och Hugo fick autografer från sina idoler på armen…

hh_tele2

..och igår var han stolt matchknatte för Djurgården med pappa och Hampus på läktaren. Stora händelser i en 9-årings liv. Han som går runt i fotbollskläder jämt, dribblar runt med bollen i lägenheten vart han än går, som har träning eller match nästan varje dag (eller/och är det brorsans tur) och somnar in med fotbollskorten på kudden. Han skriver t.o.m. uppsats i skolan om fotboll och jag kan inte låta bli att dela med mig av en bit av den fantasifulla berättelsen:

hugo_cykelsaga

”När vi började åka till brasilien så såg jag att det var monga som spelade fotboll och sen när vi var framme så började en bra sak hända min cykel började spela fotboll och så kom en gamal man fråga oss vill ni vara med i vm då sa jag och min cykel ja och det gick väldigt bra vi van facktis vm och efter vi hade gjort det så åkte vi hem”.  Nu kan du andas 😉

Precis som jag lever ett liv där träning genomsyrar både jobb, blogg, intresse och familj är fotbollen Hugos grej. Det är gemenskap med vänner, lek, träning (utan att de tänker på det) som jag gärna uppmuntrar. Det gynnar hela familjen att han rör sig och har roligt. Och visst är det underbart att våga drömma stort? 

P.S. Föreläsningen kommer vi hålla fler gånger om du är nyfiken. Håll ögonen på bloggen eller maila om du vill boka föreläsningen. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras