Rensar och fyller på

Just nu är jag inne i en riktig ”nystartsfas”. Det är säkert fler som känner igen sig såhär efter en ledig sommar, tillbaka till skolor, jobb och rutiner? Hur som helst har jag påbörjat en rensning i skåp, frys och garderober här hemma.

tillskott15

Ut med tuggummi, halstabletter och proteinpulver med sötningsmedel för att ge plats till det som boostar kroppen. Jag sätter inte upp några förbud och kommer säkert äta/tugga det ibland, men i min dagliga kost vill jag fylla kroppen med så mycket naturligt god och ren mat och kosttillskott som möjligt. I senaste beställningen från min sponsor Bodystore:

 1. Chiafrön. Till pudding, gröt, på yoghurt, som panering, i sallad, bröd – you name it! Knaprigt goda med ett innehåll på 20% Omega-3, 20% protein och 33% kostfiber. 269 kr för storpack på 750 g.
 2. Holistic Protein med choklad- och vaniljsmak. Helt fri från äggprotein, sojaprotein, socker, aspartam och andra tillsatser. 369 kr för 1 kg.
 3. Kokosolja. Ekologisk, kallpressad, god och bra till mat- och bak för nyttigt MCT-fett som tål hög temperatur och ger energi. Mer om det har jag skrivit här. 66 kr för 500 g.
 4. Jordnötssmör – precis som mandelsmör gott till mycket och jag gillar att Vitapranas produkter är ekologiska och att denna inte innehåller annat än jordnötter. 37 kr för 360 g.
 5. Holistic Chlorella-pulver som jag blandar i smoothies eller med BCCA (se nedan) efter träningen. Det nya trendtillskottet som kommer från den gröna algen Chlorella – naturens mest näringsrika växt med bl.a. proteiner, aminosyror och essentiella fettsyror. 229 kr för 150 g.
 6. Magnesium. Bidrar bl.a. till att minska trötthet och utmattning, att bibehålla normal benstomme och normala tänder, energiomsättningen, muskelfunktionen och till normal psykologisk funktion. 125 kr för 100 kapslar.
 7. Omega-3. Högkoncentrerade omega-3-fettsyror, främst EPA och DHA som bidrar till hjärtat, hjärnan och synen vid ett dagligt intag. 199 kr för 120 kapslar.
 8. BCCA-pulver innehåller L-valin, L-leucin och L-isoleucin – tre grenade aminosyror som utgör en stor del av det totala muskelproteinet som finns i våra muskler och påskyndar återhämtningen efter träning. 349 kr för 336 g.

Nördigt och inget jag inte kan leva utan, men produkter som kompletterar min mat, jag tycker smakar gott (de flesta), håller mig frisk, pigg och ger mig de träningsresultat jag önskar. Mer om när kosttillskott kan vara bra har jag skrivit här, även om jag ändrat uppfattning om vissa saker. T.ex. vill jag som sagt byta ut de sötade produkterna och istället lägga till riktig frukt och bär i kosten som ger så mycket mer.

rodingugn glass_kaka

Rensningen fortsätter i frysen. Vi äter upp matlådor med rester, kantareller, fina öringar jag gjorde en god pasta av igår (mer om den kommer), glass och kakor. Så här såg det ut i lördags när jag hade svårt att bestämma mig. Varför välja när man kan få allt?

Fyller på i frysen gör vi bl.a. med bladspenat, broccoli, bär, lax, kyckling, bruna bananer, korv och köttbullar till stressiga dagar, bröd och ny glass. 

rohn_tighs15

I träningsgarderoben ska jag också ta tag i rensningen men har inte kommit så långt. Har extremt svårt att göra mig av med gamla plagg som ”kanske kan matcha något nytt”, men det finns gränser hur mycket jag kan trycka in och dom som behöver kläderna bättre.

Nu ska jag göra plats för mina nya Shape Lilli-tights med rumpsmickrande skärning…

rohntighsben15

..liksom Shape Jolie med vinterblommor och Lysa Seamless i mjukt stickat sömlöst material. Samtliga plagg ur Röhnisch aw-kollektion. Så snygga!

Just nu är det shorts som gäller och jag njuter av varma vindar mot bar hud, men ser även fram emot en riktigt fräsch och fin nystartshöst – inifrån och ut!

7 kommentarer
 1. Använder du alltid BCAA efter träning eller bara ibland/vid speciella tillfällen? Har du alltid gjort det eller något du börjat med nu?

 2. Råkade skicka utan att avsluta :). Har svårt att veta med BCAA om det ”behövs” eller inte, hur kan man tänka?
  Sådär, det var nog allt 😉

  1. Ida – BCAA är ett relativt nytt kosttillskott för mig som jag till en början bara tog före/efter styrketräningen men nu även vid löpning. Enligt studier och det jag fick lära om kosttillskott vid min senaste PT-utbildning hos Exceed Performance/Eleiko PT är det bland det bästa du kan få i dig efter träning för att minska nedbrytningen och påskynda återhämtningen/muskeluppbyggnaden. Aminosyrorna i BCAA är essentiella, d.v.s. livsnödvändiga som kroppen inte kan skapa själv – allt övrigt protein får du däremot lätt i dig med mat.

   Jag har levt 35 år utan BCAA vilket gått bra men är alltid nyfiken att testa nya produkter och är rädd om mina muskler som lätt ”tunnar ut” av all löpning. Får se om produkten tillsammans med bra mat kan hjälpa kroppen 🙂

 3. Är det naturell smak på BCAA:n på bilden? Jag köpte naturell för att slippa sötningsmedlet, men ett annat märke än det du har. Blandade med vatten. Men fasen vad otäckt det smakade! Jag har försökt vänja mig vid den, men icke. Har återgått till smaksatt BCAA. Lite synd, för jag har en plan att liksom du skippa eller i alla fall dra ned på sötningsmedel.

  1. Karin – ja den är naturell i smaken & därför inte heller god, men jag bara häller i mig. Har precis som du vant mig vid sötade produkter som smakar ”godis” men det är just det jag vill ifrån. Jag har märkt att mitt sötsug ökat & att jag väljer de sötade produkterna framför naturliga produkter som ägg etc., något som jag vill ifrån & spara ”godiset” till när jag vill lyxa.

   Får se om det funkar men ska verkligen försöka. Det innebär ju inte att man måste tvinga i sig äckliga saker, men det finns ju så mycket naturliga godsaker som jag vill få in mer av i vardagsmaten. Dock utan att förbjuda det andra, men du vet det gamla talesättet – ”allt men inte alltid”. Eller ”vid varje måltid” 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras