Sockerfria godsaker -produkttest

Hälsoprodukter och kosttillskott har fått ett uppsving och finns nu i var och varannan livsmedelsaffär men går även att få hem. Tidigare i veckan fick jag ett paket med ”Workoutboxen”, en ”Limited Edition Box” från The Healthy Box med massa godsaker att testa. Som en komplett samling av ex. frön, nötter, spirulinapulver, kokosvatten, chiafrön och allt möjligt en hälsointresserad kan vilja ha. Jag har inte hunnit smaka allt men mycket är ekologiska produkter jag redan gillar, som mullbär gillas skarpt så de har jag haft på gröten varje dag.

sportyfeel

Även Lidl har en egen kosttillskottsuppsättning med bars och proteinpulver som även kommer ingår i vår goodiebag till Frisk & Stark Familj i Växjö 14-15 november. Eventet närmar sig och jag och barnen har under veckan agerat försökskaniner med stor smaktest.

barstest2

Junior, Hampus och jag gillar chokladvarianterna bäst medan Jonna och Hugo tyckte barsen med jordgubb/vit choklad och äpple/kanel var godast, men lakrits gillade ingen av oss. Är du frukt-, choklad- eller lakritstypen? Meddela om du ska vara med oss i Växjö så lovar jag att du får din favoritsmak i goodiebagen.

hazelnotsk3hazelnotkr1Själv är jag som sagt chokladälskare och äter det dagligen i någon form. Ofta en bit mörk till kvällskaffet och min senaste produkt jag testat från Bodystore är Hazelnut Cream från Conscious Chef – len hasselnötskräm. Vegansk , fri från vitt socker (sötad med xylitol) och en farlig frestelse att ha hemma. Ljuvligt god på macka, riskskaka, fruktsallad, på glass eller..

hazelnotkr2..direkt ur burken!

Avslutningsvis. Dessa mumsiga saker kostar lite mer och inte är direkt nyttigare än vanlig mat, frukt eller godis, men bra som alternativ om man vill hålla nere intaget av vitt socker och produkterna i Workoutboxen är samtliga bra val. Bars tycker jag kan vara ett bra alternativ att ha i väskan med sin långa hållbarhet för mellanmål på språng, och där är Lidl´s produkter ett billigt alternativ.

Idag väljer många att lägga mycket pengar på mat som smakar gott och tillför lite extra, vi är bekväma och många har ont om tid att ”göra eget” (bästa alternativet). Då är det bra att det finns färdiga produkter/paket, eller vad tycker du?

God helg!

2 kommentarer
    1. Elin & Loe – det är den verkligen! Jag har ju Bodystore som samarbetspartner och har därför möjlighet att testa lite dyrare produkter, men alternativet är att göra egen. Ta hasselnötssmör och mixa med kakao, sötningsmedel och kokosolja. Ett gott alternativ! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras