* Recept på kladdkaka i mugg med reklam för Tyngre *
När chokladsuget akut slår till – eller något snabbt, enkelt och GOTT till Kladdkakans dag 7 november?
Gör en kladdkaka i mugg på bara ett par minuter, snabbt och enkelt i micron. Och smarrigt om du som mig älskar choklad, där du själv kan styra innehållet till stor del. Kanske du önskar en mjölk- eller glutenfri kaka? Eller om du saknar några av ingredienserna, helt ok att byta ut mot andra du har hemma. Själv hade jag t.ex. i en skopa Vassle Mjölkchoklad med Havssalt Mindre Söt Smak från min Tyngre samarbetspartner för riktigt proteinrikt gofika.
Jag har även testat att göra kladdkaka i mugg med både kokosolja och nu senast – smör. Föredrar sistnämnda, men det är såklart en smaksak, liksom val av mjölsort, sötningsmedel och proteinpulver. Prova dig fram med receptet nedan som bas. En snabb chokladsugsdödare när du behöver den som mest!
Kladdkaka i mugg med mjölkchokladsmak
Ingredienser 1 stor kopp eller 2 små:
- 2 msk kakao
- 1 skopa (0,5 dl) Vassle Mjölkchoklad med Havssalt Mindre Söt Smak (alt. annat med chokladsmak eller helt utan)
- 2 msk sockerfria chokladknappar / hackad choklad
- 3 msk mandelmjöl (alt. annan mjölsort)
- 3 msk sötströ (alt. valfri sötning)
- 1 msk smör
- 2 msk grädde
- 1 ägg
- 0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Smält smöret och rör ner ihop med ägget i övriga ingredienser
- Häll upp smeten i en stor eller två små muggar.
- Micra på full effekt i 30-60 sekunder. O.B.S. Det går fort och mitten får ju gärna vara krämig!
- Servera med valfria tillbehör, t.ex. vispad grädde, glass, bär..
Delar av recept från Åse Falkman Fredrikson
..yum.
Kanske enklaste receptet till Kladdkakans dag, annars hittar du fler varianter här. Kram och njut! /A