Nyårsafton 2015 – nystart 2016

Skidor på Blåsjöfjället /Anna Lissjanis

Nyårsdagen har varit lite grådaskig, blåsig med runt 0°, men min sista dag på 2015 var riktigt fin.

Jag och Elin började dagen med 17 km lugnt prattempo längdskidåkning på Blåsjöfjället, den här gången med brinnande himmel bakom fjällen istället för mörker. Så vackert och mysigt med sällskap under så lång stund av någon jag så sällan träffar. Det är en av tjusningarna med lite längre och långsamma pass tillsammans med en vän – att verkligen hinna prata, utan mer störande moment än en fantastisk vy som inte går att fota tillräckligt.

blasjafjallet_soluppgElin, skidor 2015.

Lycklig och med aningen trötta höftböjare som jag alltid har efter första turerna för vintern tog jag sen en dusch, byte om till festlig paljett-/guldfiskkjol, bakade kladdkaka och firande med familjen.

nyarsoutfit15 kladdkaka_vitchokl nyar15_1 nyar__middag15nyar15_2jonna_kusiner_nyar15 nyar15_3 nyar15_tomteblosskladdk_nyarMenyn blev laxrullar med avocadokräm, oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinsås och en extra chokladpimpad kladdkaka. Tack för tipsen som jag spar till nästa år eller en annan festlig middag. 

Årets sista dag och näst sista dagen i Jorm. I morgon rullar vi hem till Stockholm igen efter en skön vecka, uppladdade inför våren. Vårt vardagsliv med skolor, förskola, storhandling, städning, saker jag mår bra av en paus ifrån men alltid tycker om att komma tillbaka till. Jag har ovanligt lite nya rutiner och planer inför våren. Känner att jag redan är igång med det jag vill vara igång med, som träning, sömn, mat och yrkesmässiga mål.

Annars är det aldrig så många som köper gymkort och styr upp kosten som nu. Om du är i det läget har jag skrivit 10 ”kom-igång-tips” här som kanske kan vara till hjälp, men trivs du med livet finns ingen anledning till en förändring bara för att det är ett nytt år tänker jag. Dock kan det vara kul av motivationsskäl.

8 kommentarer
  1. Kladdkakan ser god ut, är det center/plopp på den? Gott isåfall! Jag gillar inte när det blir för mörk choklad och dessutom inte grädde. Så jag har gärna en mjukare smak på kakan 🙂
    Härlig start på nya året!

  2. Åh vilka himmelska bilder – jag älskar himmelsfärger och fotar mig halvt fördärvad då jag är ute – och det har blivit en hel del utevistelse för mig i träningssyfte och bara för att hämta luft. Jag går vidare på träningssidan i samma stil som alltid; gymmet två-tre gånger i veckan och sen powerwalks och att försöka maxa 10.000 steg om dagen – vilket inte blir så svårt! Mina föreläsningar och kurser i effektiv andningsteknik/syre2punkt0 ska jag också jobba vidare med. Det blir ett kul år 2016 – det känner jag på mig!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras