Detaljer som gör skillnad

Små sakern i livet som piffar till stilen och sätter guldkant på tillvaron. 

Jag har lärt mig att uppskatta dem allt mer och inse hur betydelsefulla de är för helheten. Att gärna sätta upp höga mål men låta de vara lite suddiga i kanten och lägga skärpan på det lilla. Att det är de små detaljerna i inredningen som gör skillnad, som barnens julgrandekorationer och massor av levande ljus i vintermörkret, inte att du bor i ett slott. Jag tror inte att de lyckligaste människorna är de som är mest framgångsrika, absolut finns det de som är ödmjuka och nöjda, men förmågan att även glädjas åt detaljerna är nyckeln till daglig lycka.

Just nu har hänger en tung tentauppgift i kursen ”Analys och rapport” över mig. Inte min starka sida eller det jag tycker är roligast, men jag försöker att inte stressa upp mig. Satt och pluggade halva dagen igår men tycker alla dagar, oavsett saker du bara måste få gjorda, bör innehålla små detaljer som extra boost. Under min torsdag..

chins_fotter

Färgglada strumpor. Den julklapp jag avskydde som liten var en av mina bästa nu. Hemma i stan på posten väntade ett paket med nya strumpor och vattenflaska från min samarbetspartner Gococo. De senaste färgerna att matcha och styla vilken trist outfit som helst. Flera svarta par som passar till det mesta, men även en ny nyans av vinrött och lite tjockare för frusna vinterfötter.

”Gococos strumpkollektion är designad och utformad för den aktiva kvinnan och mannen som ställer höga krav på funktionalitet och komfort och som trivs med det lilla extra både i löparspåret och på gymmet. Sedan starten har Gococos strumpor varit en viktig del i både elitidrottares och motionärers utmaningar.

Jag är glad att ha dem som samarbetspartners och vänner. Tack till Annie och Linnéa!

gococo_dricka

Giftfria vattenflaskan. Så mycket flaskvatten jag häller i mig vid träningen känns en utan plast och kemikalier som en viktig detalj. Med smart gummiöverdrag så att den inte går sönder i väskan. Lite tyngre än en i plast, men det är ju mycket därför en tränar – för att orka bära.

I och med att vi konsumenter blir allt mer miljö- och hälsointresserade kommer vanliga plastflaskor allt mer ersättas av de i glas, aluminium eller BPA-fri plast. En bra trend som jag gärna hakar på och här hittar du 10 andra som säljer giftfria flaskor.

axelrotation_kabel

Övningen. Igår tränade jag årets första ryggpass med massor av excentriska pull-ups som känns i lats och mage idag. Basövningar är bra, men även övningar för mindre muskelgrupper som axelns rotatorer. Små muskler som inte syns på utsidan men håller axelleden stabil och förmodligen en övning som hållt mig fri från skador alla dessa år.

vinter_prom_gardet

Omvägen. Stockholm fortsätter leverera finväder och jag gick stigen över Gärdet istället för närmaste vägen hem. Bara 5 minuters längre väg men med mysigt knarr under sulan, rykande andetag och en svag sol i ansiktet som smittade av sig i ett smajl. En kort promenad som gav dubbelt tillbaka i form av energi och syre till tankarna inför pluggandet.

Idag är planen att starta med just det där, uppladdning med kombinerat fredagsfys och mys i löpspåret innan studier. Tror träden i Lill-Jansskogen är vackra nu efter en natts snöande. Fin fredag friends!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.