”Jag valde att leva” – Shahrzad hos CRAFT

Shahrzad

CRAFT bjöd in till en fantastiskt inspirerande kväll i torsdags där triathleten Shahrzad Kiavash föreläste.

En tjej som helt plötsligt insjuknade i en sjukdom som höll på att ta hennes liv, men det var ”bara” hennes ben den fick. Med stor inlevelse och ett rum fullt av tårögda åhörare berättade Shahrzad om sin tuffa väg tillbaka efter fruktansvärda blåsor på både yttre och intre organ. En infektion som till slut ledde till att hon var tvungen att amputera båda sina ben.

Vid ett tillfälle tappat Shahrzad sin annars så starka livsglädje, gav upp och var på väg att ta sitt liv. Men gång på gång tog nya tag med hjälp av sin familj och andra betydelsefulla människor i närheten. Som sina föräldrar, sin bror och personliga tränare.

shahrzad_cykel

Tillsammans satte de upp höga mål med träningen, att Shahrzad i sina benproteser skulle tävla i triatholon. Och med den tjejens positiva inställning och starka vilja gick det. Inte smärtfritt, men hon klarade det och växte ännu mer som människa. En berättelse som ger rysningar i kroppen och väcker insikter om vilka enorma förmågor vi besitter. Läs mer om Shahrzad här och en intressant intervju Sara gjort med henne här.

Genom sin nära-döden-upplevelse och tritatlonsaga har Shahrzad fått upp ögonen för det som verkligen är viktigt här i livet:

♥ Att omge sig med människor som är bra för dig.

♥ Att det är de små sakerna i livet som betyder mest. Som lunch i solen, att klara av sin vardag själv, men även..

♥ Att våga drömma. Tro på sig själv och ”vara sin egen hjälte”.

shahrzad_citat

Shahrzad är en stor förebild, både med sin positivism, styrka att ta sig igenom den tuffa kampen mot en grym sjukdom, som idrottskvinna och föreläsare.  Jag är djupt imponerad och kände igen mig i så mycket av det Shahrzad berättade. Att bona in sig och uppskatta vardagen på sjukhuset så som även jag gjorde när Hugo och ängla-Jonna låg i kuvös på Karolinska i 3 månader, kring mina kejsarsnitt och diastasoperationen.

Om att inse hur skört livet är efter att ha förlorat någon/något. Shahrzad nästan sitt liv och två ben, jag två barn. Lilla Hampus bara efter ett dygn och Jonna som 3 månader gammal så oväntat även hon togs ifrån oss, precis som Shahrzad´s ben i en lömsk blodförgiftning.

Om att vägen sällan är rak men att den ändå leder oss rätt. Och om hur cool kroppens förmåga att läka och bygga upp sig är – om hjärnan och hjärtat bakom verkligen VILL.

Shahrzad är sponsrad av CRAFT och designar just nu sin egen cykelkollektion som vi kommer få se framöver. Tills dess kan jag visa upp lite från ss16-kollektionen jag kikade på i torsdags.

craft_spintights

Det jag framför allt föll för var cykeltightsen med en mycket mindre ”blöja” än vanligt så att du t.ex. kan kombinera ett spinningpass med styrka utan att känna dig obekväm och behöva byta om.

craft_linne_rygg

De nya linnena i trainingkollektionen var också väldigt fina. Älskar detaljerna i ryggen.

Kent "Snabba Fötter"

Med champagne i ena handen hjälpte Kent mig att visa upp shortsen du lätt kan dra över ett par tights för kyliga dagar, eller springa i som de är. Skål för ett praktiskt plagg med stora fickor!

craft_vant_troja

Jag har också alltid gillat den smarta vant-ärmen på CRAFTs funktionströjor. Ser roligt ur och smidigt att alltid ha med sina vantar, utan risk att tappa dem, så här i övergångsperioder mellan vår-sommar eller sommar-höst.

Som du ser – fina kläder, fina förebilder och därefter blev det en snabb cykeltur hem till mina fina barn för att lösa av barnvakten. Det kostar lite energi för att pussla ihop livet när mannen är på jobbresa, men alltid får jag med mig kloka insikter och energi från människor jag möter. Vissa gånger mer än andra. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras