Trenden att träna i shorts – exempel ur aw16-kollektionerna

Kan det vara crossfit-modet som gjort att shorts blivit ett så trendigt träningsplagg?

Där är långa kompressionsstrumpor och shorts en typisk uniform och något som verkar ha smittat av sig på övrigt träningsmode. Vid pressveckan såg jag fler exempel inför hösten/vintern 2016 hos klädmärkena jag kikade på.

Reebok

Eftersom märket har inriktat sig mycket på crossfit var det hos Reebok jag hittade flest shortsmodeller, de på inläggets översta bild och de nedan. Mycket roliga mönster och färger, något som också blivit Reebok´s signum, men även lugnare i naturvitt, svart och mullvad.

Reebok shorts /annalissjanis.seReebok shorts aw16 - annalissjanis.se

Casall

Naturnära färger – grått, vinrött, mörkgrönt i kombination med silver och pasteller såg jag mycket hos Casall. Här exempel på en färgkombination jag gillade, och till dem fanns snygga toppar i samma skala.

Casall shorts aw16 - annalissjanis.se
Under Armour

Som jag visade upp tidigare är det mycket blått i olika skalor som gäller hos Under Armour i höst, men även med där inslag av pastell, grått, naturvitt och korall. Precis som Reebok satsar märket även mycket på mönster på underdelarna, om än något lugnare.

Under Armour shorts aw16/annalissjanis.se

CRAFT

För den mer frusna hjälpte Kent mig att visa upp praktiska löpshorts från CRAFT vid pressvisningen för ett tag sen. Fodrade modeller som du drar över tightsen för att värma rumpan kyliga dagar.

Kent "Snabba Fötter"

Själv tycker jag framför allt det är skönt att springa i shorts på sommaren. Känna vinden mot benen och få mer rörelsefrihet istället för att stänga in benen i ett par tights. Mina egna favoriter i garderoben är ett par från Reebok med peppande citat i mönstret: ”Faster with every step. Stronger with every rep”. Lite löjligt kanske, men jag går igång på sånt där.

lop_faster

Gillar du att träna i short?

9 kommentarer
 1. Nu längtar jag efter sol, värme och att köpa ett par shorts 🙂

  Några tips om hur man bör klä sig/något att tänka på inför ett halvmaraton?
  Har sett en del som har typ hotpants under shortsen.

  Skor brukar man ha större, men hur mycket..
  Fick höra någonstans att..
  ..Om man står på tå i skorna och kommer längst fram med tårna… Är de för små, rätt tänkt?

  1. Vivianne – det beror helt på väder, men jag skulle rekommendera tights med lite kompression. Några du tycker är sköna & har testat på andra längre pass. Hotpants under shortsen är nog bra mot skav. Har aldrig testat det själv.

   Skor ska du också ta ett par du sprungit långt i innan – oavsett vad som sägs. Jag har sprungit 5 lopp som är längre än en halvmara & alltid använt mina träningsskor. De jag vet funkar. Det är mitt bästa tips, men köper du nya (som du bör springa i så mycket som möjligt innan) kanske det kan vara bra om de inte är trånga.

   Lycka till! 🙂

   1. Tack för ditt svar Anna, en fråga bara brukar du välja din normala storlek på dina löparskor eller en till två storlekar större?

 2. Hej! Gillar din blogg så mycket!! Ville bara höra om du har några tips på lite längre shorts? Jag har letat jättelänge men hittar bara väldigt korta shorts, känns inte bekvämt för mig som har lite kraftigare lår… Tips?

  1. Linnea – vad roligt att höra. Blir så glad att du berättar 🙂

   Jag tycker det finns olika längd av framför allt de mer ”idrottsinriktade” märkena, dvs de som inte inriktar sig lika mycket på fashion. CRAFT och Under Armour t.ex. men det är nog bra att testa. Kommer ut olika modeller för olika säsonger så jag kan inte peka direkt på ett par. Hoppas du hittar några!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras