Barnkalas för superhjältar – Junior och Jonna 5 år

jj_5ar_utkladda style=”text-align: justify;”>

Idag är ingen vanligt måndag – det är Junior och Jonnas 5-årsdag.

Som vanligt är det speciella dagar som denna jag förstår att tiden verkligen går. Inser att det faktiskt var hela 5 år sen mina bebisar plockades ut ur magen med planerat snitt. 5 år sen jag blev 4-barnsmamma, eller 6-barnsmamma om våra änglar räknas med. En stor händelse i mitt liv och symboliskt som att vi fick tillbaka våra förlorade barn. Så att jag får nypa mig i armen för att förstå att det är sant, att ödet förverkligade min dröm. Att jag verkligen skulle få vara den tvillingmamma jag trott mig få vara innan Jonna (en av trillingarna) dog.

En stundtals ganska sliten tvillingmamma. Att familjen plötsligt blev 1/3 större var oväntat tufft. Sommaren Junior och Jonna föddes var en enda svettig amningprocedur, följd av ett par hektiska år. En definitiv punkt på barnfödarkarriären.

junior_jonna_lissjanis_5ar

Men allt slit går ändå inte att mätas mot glädjen och lyckan. Och av de två små oskyldiga fågelungarna har det blivit fantastiska människor. Två superhjältar med stark personlighet som vi älskar oändligt mycket.

I lördags firades Junior och Jonna med gemensamt 5-årskalas tillsammans med en kompis och deras gemensamma förskolevänner. Temat var maskerad med en majoritet av små Hulkar och prinsessor. Junior har själv sagt vid ett utvecklingssamtal att han ska bli just Hulken när han blir stor, och Jonna vill bli spion. Ja, varför inte? FBI nästa?

I min värld är inga drömmar för stora. Visst kan vi som vuxna tvingas sätta upp realistiska mål, mycket för att slippa besvikelse, men drömmar finns det inga gränser på. Och (som tvillingarna är tydliga exempel på)  – om du tror tillräckligt hårt, vågar hoppas och kämpar kan drömmarna slå in.

Det bor en superhjälte inom oss alla, med eller utan stora, gröna muskler.

Junior och Jonnas 5-årskalas

Junior och Jonna gör spett.Tillsammans gjorde vi spett med köttbullar, korvar, gurkbitar och körsbärstomater. Enkelt och roligt pyssel för oss festfixare, och populärt hos de små gästerna.

presentoppning_jj5arTrippelkalas för Tingeling och två Hulkar = många presenter. Dem har de lekt med hela helgen sen.

jonna_5arKalaskompisens mamma gjorde två glasstårtor i sockerkaksformar med totalt 3 stycken 5-ljus. Glass är oftast mer uppskattat än gräddtårta enligt alla barnkalas jag varit vid. Det blir det ikväll också då vi fortsätter fira här hemma.

kalas__dageis_jjAtt hålla till utomhus, på en lekplats, är perfekt för alla hjältar att testa sina krafter vid. Där behövdes ingen arrangerad lek för att alla skulle ha roligt, men jag körde ändå lite dansstopp som höjde stämningen ännu mer. Musik gör alla glada, små som stora, speciellt om de får välja varsin önskelåt.

fiskedam_jj5arFiskdamm är också en klassisk höjdpunkt, även om det ibland blir bottennapp med en stövel på kroken.

Idag, på den officiella födelsedagen, fortsätter vi att fira dem med sång och presenter från oss i familjen innan förskolan. GRATTIS älskade Junior och Jonna ♥♥

2 Comments
  1. Ni utstrålar så mycket kärlek och glädje. Det blir nästan extra tydligt när man även får höra om den tunga delarna, kontrasterna och kärleken <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.