Farväl till småbarnsåren och grattis till 2 st 9-åringar

9-åringar

Idag är ingen vanlig dag – det är Junior och Jonnas födelsedag!

Och med den blir familjen 2 härliga 9-åringar rikare. Det känns både stort och lite sorgligt, för nu har vi definitivt inga småbarn kvar i familjen. Snart ”bara” tonåringar. Men även om jag älskat mycket av bebistiden, att vara så nära dem hela tiden, ser jag fram emot mer sånt här. Och det här. Och mer av det här. Detta och såklart en massa andra saker vi inte upplevt än. Livet med barnen blir verkligen aldrig tråkigt. Alla åldrar har sin charm, men ju äldre de blir ju fler gemensamma intressen får vi samtidigt som de utvecklas som individer. En ära att få hänga med dom en bit på vägen, ja livet ut förhoppningsvis, även om vi inte alltid kommer bo ihop.

Hurra för våra 9-åringar

9-åringar

Jonna. Solstrolen som helst leker med killar, men samtidigt älskar snygga outfits och söta små figurer. Så varm, kramig, sprallig och rolig, med känslorna utanpå. Jag känner igen mig mycket i henne.

9-åringar

Junior. Familjens kanske mest känslosamma kille. Mer än sin syster när jag tänker efter. Omtänksam, glad, klok och kärleksfull, med ett stort bollintresse precis som sina storebröder.

GALET hur jag älskar de här två. Att de kom till oss den här dagen för 7 år sen med planerat kejsarsnitt på Danderyds sjukhus. Men redan 8,5 månader tidigare likt mirakel till min mage. Vi hade gjord två misslyckade försök med IVF och hade bara ett fryst ägg kvar att sätta in. Samma dag jag skulle till fertilitetskliniken ringde de och sa att ägget inte klarat upptiningen, att det dött. Minns att jag var på jobbet (anställd på KTH-Hallen på den tiden) och blev helt förkrossad.

Men så gick det två veckor och ingen mens kom. Det gick två veckor till och jag vågade knappt hoppas, men testade och jo – jag var GRAVID! Jag hade blivit det under själva hormonstimuleringen inför IVF-försöket. Och vid ett tidigt ultraljud visade sig två små pickande hjärnan. Junior och Jonna. Som ger oss så mycket kärlek, glädje och gav min ärrade själ ro. För nej, fler barn är inget jag längtar efter. Jag är mer än lycklig över de vi har.

Igår bakade vi kladdkaka som ska bli botten till dagens och morgondagens födelsedagstårtor. Kalas med klassen hade vi ju förra helgen, men idag blir det ett eget och i morgon ihop med moster Mia och familj.

Grattis älskade Junior och Jonna! Tajta som få, ibland hund och katt, för alltid tvillingsjälar. Och grattis till mig, Jonas, Hugo och Hampus som har er i vårt liv.. ♥♥/A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras