45-årskalas och kryp på väggarna – veckans träning och vardagsrapport #110

45 höstar!

“Hur känns det?” Du har säkert också fått den konstiga frågan många gånger? Som att allt skulle förändras över en natt? “Jotack, lite stelare på mornarna och krävs lite längre startsträcka i allmänhet, men det jämnar ut sig i bättre kropps- och livs kännedom” för att ge ett svar. Teknik och förmågor över lag, både i vardagssituationer och i träningen. Och klokare? Nja, ju mer jag lär mig ju mer kan vara sant. Svart och vitt flyter ut i en välkomnande regnbåge där det mesta är möjligt.

Nu syftar jag mycket på temat här i bloggen, alltså träning och hälsa, men även det här med ålder. En person med bus i blicken och lek i kroppen upplevs såklart betydligt yngre än en mer allvarsam och orörlig. DET är något vi kan påverka, men framför allt tror jag på kärleken – som i sin tur ger bus och lek för att snurra till det ytterligare.

Nästan vidrigt högtravande inledning, haha, men jag skojar inte. Kalla det vad du vill, men vänlighet vinner över allt annat. Hur många år vi får vet ingen, men omtanke om dig själv och dom du har omkring dig kommer ger bonuspoäng, det tror jag stenhårt på. Inte lätt alla gånger, jag vet, men man gör sitt bästa som vanligt.

Tillbaka på jorden och födelsedagsveckan. Här kan du hänga med på lite av allt från senaste dagarnas kalas.

45-årskalas och kryp på väggarna – veckans träning och vardagsrapport #110

» Träningen var som bäst i boxen, men även löpningen har flutit fint. Ingen rocket science, men min satsning med tuffare löpträning inför Tjejmilen har gjort lungorna starka. Det känns. Nu kan jag riktigt njuta av mina lugnare mysjoggar på ett helt annat sätt. Samma sak i crossfitboxen, där jag känner hur förbättrad kondition hjälper vid dom mest flåsiga wodarna, kul!

Wall walk t.ex. alltså där du “kryper” baklänges upp på väggen med benen först, extremt utmanande för axlar och hjärta. En av veckans roligaste – och tuffaste – övningar.

Veckosummeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: styrketräning + rörlighet
  • Torsdag: crossfit – kort wod + lång rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: yoga
  • Söndag: löpning – strax

» Måendet har som alltid varit snäppet gladare med barnen här – och med födelsedag. Såklart underbart att festa till det lite extra, ta emot kramar, hälsningar och samtal med nära och kära. Då påverkar mer “stök och mindre sömn pga mer i skallen” mig inte på samma sätt. Jag mår över lag bättre av att hålla mig aktiv, “kryp på väggarna” av annan sort och att slippa känna efter, även om jag mår bra av det med. En positiv sak med varannansoloveckaupplägget.

Åldersnoja då? Jo, lite. Inte direkt för att bli en äldre människa, men för allt jag vill hinna. Ibland känns det som att alla runtomkring rustar framåt medan jag står kvar på samma plats. “Du ska inte jämföra dig..” nej och jag ÄR obeskrivbart nöjd och tacksamt över den jag är, dom- och det jag har, men det utesluter inte att jag önskar mig mer. Se inledningen så igen, tror du vet vad jag menar utan att skriva exakt vad.

Mer konkret så har jag haft ännu ett KTB-möte plus återkontroll hos läkare efter hälsokontrollen jag gjorde. Förstnämnda håller jag för mig själv, men känns fortfarande som en bra investering i  mig själv just nu och inför framtiden. Och läkaren konstaterade mest att jag hade bra värden, vissa symptom på stress, lite lågt blodtryck (förmodligen pga all träning) och stora vita blodkroppar (?) som jag ska mäta på nytt om ett tag. Intressant. Plus lugnande, men egentligen logiskt att det mesta är grönt med tanke på att jag extremt sällan är sjuk och hur hårt jag kan träna utan krämpor. Tänker att dippar som kommit och gått senaste tiden beror mer på stora livsomställningar och en själ under läkning än en trasig kropp.

» Barnen är jag extra glad över att ha haft hos mig i veckan. Alla högtidsdagar utan dom svider fortfarande efter separation, så det kändes fint att fira min födelsedag ihop med gänget. Käka tårta och älsklingsmat, annars full fart som vanligt med deras träningar, läxor, friluftsdag, gos med våra katter och..

» Övrigt.. familjekalas! Syrran med familj kom över i fredags, åt middag (testade bl.a. göra smasched tortillia burger), mera tårta, kusinerna sprang in och ut i parken, vi snackade ikapp tid sen sist, skrattade… ä l s k a r. Vårt minihem är inte optimalt för stora fester, men det är alltid lika värt att tränga ihop oss och umgås. Så mysigt. Och kanske kanske blir det ytterligare ett kalas nu till veckan…

..hur har din sett ut? Och har du något att se fram emot i den nya veckan som kommer? Stort som smått, skriv gärna om du vill, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning