Min bästa gravidövning i film

På tvillingarnas födelsedag tänker jag extra mycket tillbaka på tiden då de var bebisar.

Den stundtals kämpiga starten då de var nyfödda och varken mina armar eller bröst räckte till, men även hur sköna dagarna kunde vara som mammaledig. Att bara fokusera på de små liven varje dag kändes meningsfullt, var maxad med närhet och kärlek. Och aldrig i livet har jag varit så stark som jag var när Junior och Jonna var i 1-årsåldern. Jag hade all tid i världen (hmm.. nåväl) för vardagsmotion och träning. Promenerade varje dag för att de skulle få luft när de sov och sprang även med tvillingvagnen ibland. Dessutom fick jag väldigt bra träning av att bära på dem och springa och passa när de kröp åt olika håll, något jag fick en välbehövlig paus från när de var på MiniSats.

Från att tvillingarna var 3 månader var de i stort sett dagligen en timme hos sina ”extramammor” på MiniSats. När de var stora nog för att förstå älskade de att leka i bollhavet, åka rutschkana, bygga kojor och personalen tog så väl hand om dem. Jag kände mig trygg med att ha dem där och tränade på effektivt ”om de skulle ropa på mig i högtalarna”, samtidigt som jag fick vila mentalt en stund från mammarollen. Bara vara fri och rå om mig själv en timme räckte för att jag skulle längta efter dem igen.

Idag firade jag Junior och Jonnas födelsedag med ett pass på vårt gemensamma stammisgym, bland annat med den övning jag körde mycket just kring mina graviditeter. Även nu och vid diastasoperationen. Höftlyft med lårcurl är kanonbra, både som gravidövning och annars just för att den stärker musklerna de flesta av oss har nytta av. De kring höften, bäckenbotten, sätet, baksida lår och coren. Dessutom ingen risk att överbelasta magen, den anledning till att jag alltid känt mig trygg med övningen och fått den som favorit bland alla gravidövningar.

I det spontana filmklippet ovan förklarar jag inget, men vill du ha mer instruktioner har jag en äldre film där jag förklarar tekniken på min YouTube-kanal.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras