Lätt att vara (omedvetet) aktiv – rörelseglädje på Mythos Beach

En värmande sol.

Ljumma vindar som smeker huden. Öppna ytor, klockfritt och mängder av roliga aktiviteter. Det går inte att jämföra hemmiljön med ett familjeparadis som Mythos Beach. Där allt är serverat, både en god buffé i matsalen och av träningsmöjligheter. 
Allt är så mycket enklare här, som det kan vara på semester, men det kan vara bra att snacka om tänker jag. När jag reser bort till en härlig tillvaro som denna blir det så tydligt att vi kan behöva tagga ner, speciellt mentalt, hemma i kylan. Att många av oss kan behöva lite mer enkelhet, tidlöshet, spontanitet. Det som får oss att göra det vi mår bra av. Som att ta sig tid att lyssna, se, njuta, att röra på kroppen och roffa åt oss av allt guld.

Guld har vi gott om här på Rhodos. Trots endast 4 timmars sömn efter resan mitt i natten, var jag oförskämt pigg hela gårdagen. Som att solen gick rakt igenom huden in i energisystemet. Efter frukost startade jag upp Frisk & Stark Familj med löpning ut på utsiktsudden för föräldrarna, medan Jonas höll i bollspel för barnen.
Sen fortsatte vi sporta på egen hand..

..med minigolf. En av få bollsporter som jag gillar (p.g.a. bollrädsla, men små bollar går bra).

Med test av utegymmet, Jonna ihop med sin nya kompis Mino. Sen blev det bad, lekplatslek och en pingismatch.
Det är inte konstigt om du tror att jag inte gör annat än tränar? Utifrån mina sociala kanalers innehåll? Det stämmer däremot inte, för sen sedan jag började jobba heltid som Content Manager är mina vardagar mestadels stillasittande. Men det är skillnad att sitta 8 timmar om dagen (eller mer) framför datorn för att göra sitt jobb, mot att göra det av brist på energi eller motivation. Jag tror dock de flesta människor har en inre lust att röra på sig. Att undersöka världen och kroppens förmågor.
Jag mår aldrig så bra som aktiva utomhusdagar. Så ju mer ledig tid – ju mer rörelse (när energin finns). Och då menar jag inte i form av tuffa kräkpass, även om det kan vara härligt att krydda på med endorfiner då och då. Det jag menar är det spontana, som att leka med barnen. Sådant som du gör av lust, utan att tänka. Sen är det lyxigt att även kunna få det när en jobbar..
Idag vankas Get OUT to workOUT Family som brukar vara ett av våra mest populära pass under Frisk & Stark Familj. Förmodligen för att fler än jag, stora och små, får mer energi och sug efter att träna ihop under inbjudande omständigheter som här. Vi alla får passa på att njuta!

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras