Bäst med Mythos Beach Family Resort och fördelar med charter

”Jag kommer ALDRIG åka på charter frivilligt!”

”Stanna på ett uppstyrt ställe en hel resa, trängas bland stökiga barnfamiljer och göra samma sak som alla andra”, tänkte jag för några år sen. Sen fick jag en egen stökig barnfamilj och insåg att det inte är helt lätt att uppfostra stillsamma små minivuxna (om ens önskvärt). Och jag började jobba med både egna projekt + som heltidsanställd. Och plötsligt såg jag det här med charter med helt andra ögon – en möjlighet till mental avkoppling och närhet till allt du kan drömma om som småbarnsförälder.
Ja, nog är det häftigt att livet och därmed smaken förändras. Att det sällan går att säga vad som är bra eller inte, för det beror ju helt på din livssituation och dina behov. Det här uppskattar jag mest av allt här på Mythos Beach Family Resort. Fördelar som förmodligen stämmer in på flera andra charterresor också.

Bäst med Mythos Beach Family Resort och fördelar med charter


1. Närhet. På Mythos Beach Family Resort behöver du inte kunna gå många meter för att bada i både havet och pooler. Du har kiosk, restauranger, spa, träningsmöjligheter och mycket mer på samma plats. Som förälder är det otroligt lyxigt. Ger möjlighet att koppla av utan att ”packa med sig blöjor, vagn, mat” o.s.v. för att njuta. Det finns något för alla åldrar och hjärnan kan slappna av maximalt eftersom resebolaget styrt upp allt ifrån transfer till hotellkomplex. Och har du barn i olika åldrar kan alla göra sin grej inom ett överskådligt område.
Både jag och Jonas jobbar mycket när vi är hemma, samt åker själva och med barnen hit och dit. Därför tycker vi det är skönt att bara hänga här och slippa allt vad planering och transport heter. Barnen trivs också som fiskar (!!) i vattnet och en vecka är precis lagom för att hinna med allt vi vill göra OCH komma ner i varv.

2. Aktiviteter. Närhet gäller även till aktiviteter. Inget blir ett tid- och energikrävande projekt när det både finns minigolf, tennisplan, gym, vattengympa, fotbollsplan, simbassäng, Apollos egna pass, pingisbord och cyklar att hyra. Eller busshållsplats precis utanför för den som ändå vill lämna området för en utflykt. Vi har i alla fall inte blivit rastlösa, trots fjärde året i rad på samma hotell. Här är lätt att vara spontant aktiv.
Jag och Jonas kör så gott som dagligen ett eget pass utöver Frisk & Stark Familj´s schema, utan att det blir stressigt eller stjäl tid från familjen. Det är ju betydligt enklare när allt finns på plats och vi inte behöver lägga tid på alla hushållsbestyr.

3. Space. Trots fullbokat hotell har jag aldrig upplevt att det känns trångt här på Mythos Beach Family Resort. Ingen kamp om solstolar, fantastiskt städat för att vara så stort poolområde. Det går alltså lätt att hitta en solstol för att lägga sig och läsa i lugn och ro. Och med bara 100 meter till lång sandstrand och näst intill oändligt hav går det att få mer space än du kan tänka dig.

4. Mat och personal. Hotellets buffé har vunnit priser för sin mat och jag förstår varför. Alltid fräscht, varierade varmrätter och gudomligt goda grönsaker. Jag frossar i fetaost, oliver, tomater och olivolja till VARJE måltid. Det är så enkelt att äta gott och näringsproppat när allt är serverat. Dessutom är det är klart att klimatet med lokala, solmogna råvaror hjälper till, liksom familjen och personalen för stämningen.
Samtliga fyra år vi varit här har samma trevliga kockar och servitörer jobbat här, med stora leenden och småsnack med oss gäster. Vi varvar ofta poolbaren där enklare lunch, dryck och snacks serveras, men buffé inomhus. Och det finns alltid något alla gillar, om än lite mycket spring för att hämta all mat när barnen var mindre.Nu är det snarare så att vi lär dem att bara ta så mycket mat att de orkar äta upp allt. Det är annars nackdelen med all inclusive och buffé – ett enormt svinn med mat som inte äts upp. Jag skäms över att vara en del av överflödet, men gör mitt bästa för att åtminstone jag och min familj äter upp det vi tar för oss.

5. Klimatet. Rhodos är vackert med sitt turkosa vatten, palmer, blommor och är solsäkert ända till slutet av oktober – trots att det bara ligger ca 3 flygtimmar bort. Vi har som sagt bara varit här på höstlovet (oktober/november) tidigare år och nu bävade jag för att det skulle vara för varmt, men nej. Vindarna från havet svalkar och inomhus finns AC. Vi sover därför som gudar i svalkan och kan njuta av värmen på dagarna. Exemplariskt.
Jag har säkert missat något, men det här är i alla fall några av de fördelar jag upplever med charter och Mythos Beach Family Resort. Rekommenderar dig verkligen ett besök om du söker ett familjevänlig charter.
KRAM! /A

6 kommentarer
 1. Härligt Anna! Det både låter och ser helt underbart ut! 🙂 Är frisk & stark något gästerna bokar i förväg eller hur fungerar det?

  1. Ja, Carro! Det är ett av de bästa familjehotellen jag bott på.
   Nej, Frisk & Stark Familj är en bonus de får utöver Apollos egna träningspass. De behöver inte boka det i förväg och dyker bara upp på passen om de vill. Därför väldigt enkelt för en barnfamilj 🙂

 2. Hej!
  Hur långt är det till närmaste restaurang om man inte vill äta på hotellet?
  Finns supermarket i närheten?
  Med vänlig hälsning, Sofia

  1. Hej Sofia! Ledsen för sen återkoppling, men din kommentar hade hamnat i skräpposten. Det är ca 2 km till närmsta lilla by där det finns restauranger. Kram och trevlig resa om ni ska dit!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras