Äventyrsträning – 300 trappsteg till grekiskt bergstopp

Godmorgon vackra du!

Det är ju torsdag idag, vilket känns passande för en ”trow back Thursday” och berätta för dig om en fin morgon på Mythos Beach. Som tog mig upp till nya höjder på flera sätt  – rent kroppsligt, men framför allt mentalt. Dels eftersom jag tog mig över tröskeln och gav mig av ställer för att bara köra ett pass på hotellområdet, dels utmanade mig att springa lite längre i 30° värme. Till en plats med storslagen utsikt, som smittar av sig med samma storslagna lyckorus. Riktig äventyrsträning!
Du som följt mig ett tag minns kanske att jag bestigit det branta berget en bit från hotellet på Mythos Beach Resort flera gånger tidigare? Med en trappa med 300 steg upp till ett liten kloster? I år kunde jag inte heller släppa tanken på att ta mig dit, trots betydligt varmare väder än vid höstlovet då vi varit där tidigare. Jag ville verkligen göra det igen – springa till berget, ta trapporna upp till toppen och beundra utsikten över havet. Och näst sista dagen på vår resa förverkligade jag idén som nu kommit att bli en älskvärd tradition.

Äventyrsträning – tbt med 300 trappsteg till grekiskt bergstopp


Vägen till bergsfoten är inte den roligaste. Längs motorvägen, utan någon direkt trottoar och galna bilförare som inte saktar in för en löpare, men eftersom jag har så dåligt lokalsinne vågar jag mig inte på någon genväg. Väl framme vid den snirkliga vägen uppför berget blir det desto mer spännande. Där slutade jag springa och gick istället, med lika hög puls som vid löpningen p.g.a. värmen och den branta sluttningen.

En väg som övergick i breda, asfalterade steg. 300 trappsteg i sällskap av andra turister och lika envisa bergsgetter.

Upp till ett litet gulligt kloster där många tänder ljus och ber en bön.

Och en vidunderlig utsikt! 300 steg upp till himlen och en fantastisk wow-känsla! Svårt att ge dig samma känsla genom digitala bilder, men jag tror du förstår ungefär. En tur som totalt landade på ca 13 km och i den värmen en utmaning i sig, men att komma upp hit gjorde varje steg värt. Otroligt vackert!
Äventyrsträning ger en inte bara endorfiner, muskler eller kondition från en fysisk ansträngning, utan 1000-tals andra saker. Häftiga miljöer, bubblande känslor och kanske insikt om att du klarar så mycket mer än du tror. Känner du igen det? Brukar du äventyrsträna eller drömmer om ett speciellt sätt att göra det på?
KRAM! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras