Måndagslistan med 5 saker jag vill – men ändå inte gör (hittills)

Ny vecka bästa du!

Och förmodligen har du en hel del saker framför dig att göra – oavsett om du känner ”yea” eller ”blä” inför dem? För så är det ju ofta. Vissa saker gör vi för att vi vill, som löpturen i fredags du ser bild av här – INTE svår att motivera mig till. Andra gånger gör vi saker för att vi måste av olika anledning. Eller upplever att vi måste, för vem är det som bestämmer? Just det – du!
Sen finns det saker vi vill men ändå inte gör. När en för hög tröskel-, låg motivation- eller rädsla hindrar oss. I alla fall är det så för mig ibland. Hur mycket jag än vet att något är bra för mig gör jag det ändå inte. Ofta för att jag saknar en rutin och/eller erfarenhet av det. Då måste jag tvinga mig att upprepa saken ett par gånger, tills den går av ren vana.
Måndagar är extra bra ”kom-igång-dagar, så här är min lista med saker jag vill, men ändå inte gör. Än..

Måndagslistan med 5 saker jag vill – men ändå inte gör

1. Kliver upp tidigare. När jag måste för att passa en viss tid eller så, har jag inga problem att kliva upp i ottan. Och jag älskar känslan av att komma igång tidigt, att ha en lång dag framför mig. Ändå har jag extremt svårt för det just nu och sover in i sista sekund, så att det inte finns några marginaler alls på morgonen. Detta trot att jag somnar före kl 22.30 varje kväll, men förmodligen är detta mitt behov just nu.

2. Låter bli sociala medier. När jag har mycket att göra och/eller i skallen vore det absolut smartaste att låta bli att drömma mig bort i flödet av intryck från andra. Ändå så gör jag det, förmodligen av ren trötthet. Känner du igen dig?

3. Nöjer mig. Jag är glad över den jag är, det jag har och flera av mina stora drömmar har jag redan förverkligat. Ändå vill jag ha mer, vilket varken rör karriär eller träning den här gången. Det hade ju varit skönt att bara slappna av och vara 100% nöjd, men samtidigt är det ju så vi får uppleva något nytt.

4. Kommer igång med saker. Du ser kanske att mitt liv med jobb, träningar, barnen, hemmet och vänner rullar på rätt bra? Dit räcker motivationen och tiden, men det finns MER saker jag vill. Som inte får plats, eller snarare, som jag har svårt att byta ut något annat mot. Jag skulle vilja måla igen, rensa i alla skåp här hemma, gå fotokurs, börja med någon ny sport. Kanske kickboxning? Allt det här kan jag ju göra, men huvudet är för fullt och kroppen går på rutin just nu.

5. Tatuerar in 2 änglar. Jag har haft tanken i flera år, men inte kommit till skott. Att tatuera in mina två änglabarn, så att de alltid finns med mig. Nu har jag ett halsband med dem som sitter på jämt, men ska verkligen få in dem i huden för evigt. Var på kroppen tycker du det skulle passa?


Inget ”helgen ur mobilen”-inlägg den här veckan, men här ser du lite bilder. Överst från vänster från: 1. plåtning av övningar med Therese, ett träningsprogram som du hittar här. 2. Den magiska löpturen i fredags. 3. Egen kanelbullens dag fredag kväll, med lyxbullar från Valhallabageriet. 4. Nattvandrade och hämtade min kalaspingla i fredagskväll. 5. Skön yoga i lördags morse. 6. Ingen Tyngre mässa, trots biljetter, men tyngre pannkakor med företaget choklad- och kolasås. 7. Mer #utochnjut. 8. Lugn söndag med, vila, fröknäcke och hemmafix.
Känner du igen dig i något av det här? Finns det saker du vill men ändå inte gör? Jag tror inte vi är ensamma om att fastna ibland och jag tänker att allt har sin tid. Sneglar du bakåt ser du säkert att det är bra mycket du ändå lyckats med. Ingen idé att stressa upp sig, för när tiden och motivationen är rätt kommer du göra det du vill. Jag med!
KRAM och hoppas du får en riktigt fin ny vecka! /A

9 kommentarer
 1. Jag vill gå upp ett par kilo i vikt men orkar inte ta tag i det. Vill leva hälsosamt och upplever att det är så otroligt mycket stillasittande i min omgivning. Med lite mer vikt kommer magen förhoppningsvis att fungera bättre också. Kan du inte skriva ett inlägg om detta? Det hade varit guld värt ❤ Det gäller nog många!

  1. Ellen – jag har tyvärr för lite kunskap om hur magen fungerar bättre när en går upp i vikt. Möjligen att den mår bra av ordentlig mat, vilket kanske är det du syftar på? Kan inte ge några expertråd här, men kanske lite pepp framöver. Stor kram!

 2. Jag skulle vilja komna iväg och gå på yoga pass, saknar det, men just nu orkar jag inte tvinga mig. Det får bli yogobe hemma när jag har tid och lust. I övrigt är det fullt upp med (nytt) jobb, barn och deras aktiviter, och man som tränar för marathon😊. Man kan inte ta alla fighter med sig själv tänker jag. Promenader och hemnaträning får det vara just nu.
  För övrigt skaffade jag själv en tatuering nyligen, efter att ha funderat länge, sååå glad och nöjd! Bara gör’t!!!!!! Tycker 2 små änglar skulle passa fint på baksidan av axeln/skulderbladet.

  1. Erika – yogobe är ju kanon, så du gör helt rätt. Låter som att du har mycket som händer i livet och då är smidigaste träningen den bästa.
   Grattis till din tatuering. Sugen på att överraska alla med att gå och göra min i smyg. Tack för tips på placering! 🙂

 3. Intressant inlägg!
  Jag tänker lite ”när barnen blir större”, mina är 7,5 och 2,5. Då ska jag göra mer saker. Gillar inredning men har varken tid eller ork just nu. Har tänkt åka på träningsresa då jag fyller 40, har 2,5 år dit. Men jag har som svårt att göra saker bara för mig – utan familjen. Och det måste jag bli bättre på.
  Kram

  1. Joanna – jag tror många i vår situation, med småbarn, känner likadant. Och det är ok att bara vilja vara med sin familj. Jag tycker som sagt inte man ska stressa upp sig över saker, utan låta det komma när det kommer. Att drömma lite är ju inte heller fel, men är det ett väldigt starkt VILL kan man behöva tvinga sig lite i början 🙂
   KRAM!

 4. Oj, vill såååå många saker, framförallt börja simma lite igen och få in yogan men vill inte ta bort någonting annat (löpning och gym). Hur ska dygnets alla timmar räcka till? Vill ju även gå mysa med familjen 🙂
  Tänker att dina änglabarn skulle sitta nära ditt hjärta, där du ser dem bättre, bättre än på skulderbladen där man kanske skulle ha satt en annan tatuering än vad dina betyder för dig. ❤️

 5. Änglarna skulle jag sätta på axeln. Vet inte varför, men det känns som en ängel ska sitta där och vaka över en. Men huvudsaken är att de sitter där de känns rätt för dig. Vad var första stället du tänkte på när du kom på att du ville tatuera in dem? Det är kanske det rätta stället…

  1. Helena – jag har också föreställt mig dem vid axeln eller möjligen lite högre upp bakom örat. Fint att du ger tips <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras