Kroppshets, kvinnokroppen i förändring och att klä sig ”snyggfunktionellt” – Rörelseglädjepodden #20

** Betalt samarbete med Daily Sports **

Hej från mig i 40-årig kropp!

Som proppats full med hormoner, burit 6,5 barn (ett missfall inräknat), opererat navelbråck, ljumskbråck, knöl på foten, rectus diastas, genomgått 2 kejsarsnitt och 1 vaginal förlossning. Som i perioder fått stå ut med förakt, svält och hård träningsbestraffning. Lite rynkig och ärrad, men är värd att älskas ändå. Eller kanske extra mycket därför.

”Vi behöver bli snällare mot oss själva och acceptera att vi alla har kroppar i förändring. Ålder, graviditeter, livssituation, sjukdomar.. mycket påverkar. Du kommer aldrig bli nöjd med din kropp om du inte ändrar din inställning – och så klart skapar bra förutsättningar för att må bra i den. Genom att skapa en trygghet i din kropp bygger du en barriär mot det aktuella ämnet kroppshets. Tillsammans med vår poddsponsor Daily Sports tipsar vi om bästa kläderna för en kropp i rörelse samt pratar om hur du lär dig älska din kropp – om du inte redan gör det.”

Om du ens MÅSTE älska din kropp? Det är en av alla saker vi diskuterar i avsnitt 20 av Rörelseglädjepodden, samt hur vi känner för våra kroppar idag. Vanligt är att det blir en konflikt mellan fåfängan och hälsan, men måste det vara så? Jag har skrivit ett par inlägg om det här tidigare. Bland annat ”Du är ok – 5 läsvärda blogginlägg för självkänslan” och ”Vikten av vikten – om kroppsfett och att bli kompis med sin kropp” som jag rekommenderar dig som tvivlar. Och fler tips ger vi i det dagsfärska avsnittet.

Kroppshets, kvinnokroppen i förändring och att klä sig ”snyggfunktionellt” – Rörelseglädjepodden #20

Lyssna på Rörelseglädjepodden här eller där andra poddar finns, som Acast och Itunes. Du är även välkommen att ställa frågor till oss i en kommentar till det här inlägget som vi besvarar i nästa avsnitt. Tagga gärna även #rörelseglädjepodden om du skriver/publicerar något som har med den att göra. Så att vi alla kan hämta inspiration från varandra om träning, hälsa och familjeliv.
Och apropå rörelseglädje, samt att känna sig bekväm och snygg kör vi en liten modevisning!

Outdoorbyxor för dig som vill vara snygg, bekvämt, funktionell och rörlig

En grå och blåsig helg kom Terese och familjen till oss på Gärdet för en kombinerad lek-, film- och fotostund. Tanken var, som du nog förstår, att visa vår rörelseglädje och klädernas funktion, samt hur du kan vara obegränsad i dina kläder – både fysiskt och mentalt. Ja menar, varför klanka ner på kroppen när vi kan klä oss ”snyggfunktionellt”.
Daily Sports har en långsiktig satsning på mode, passform och funktion, främst för kvinnliga golfare men även oss vardagsmotionärer. Jag har hyllat klädmärket och deras Trina Tights tidigare, men här ytterligare några plagg vi varmt rekommenderar.
 

 

Här ser du Terese i Avoriaz friluftsbyxor. Tighta och superstretchiga friluftsbyxor, fritidsbyxor i normal passform som även går bra att använda som vandringsbyxor. En multifunktionell och stilsäker modell tillverkad i ett vind- och vattenavvisande-, stretchigt tyg. Lite tuffa också med sina benfickor med dragkedja.
Pris ca: 1.199 kr

Vi båda har på oss varsin Heat lättviktsjacka. En vind- och vattenavvisande lättviktsjacka i syntetdun med god andningsförmåga. Kikar du noga ser du ett diskret och snyggt mönster och praktisk resår runt ärmslut och jackans nederkant. Plus också för fickor med dragkedja.
Pris, ca: 1.499 kr

På benen har jag på mig Fliza friluftsbyxor, en ny varma byxa för alla slags utomhusaktiviteter. Byxan har en kvinnlig passform som är smidig och nätt, trots att de är fodrade. Tyget på benens framsida är dessutom vind- och vattenavvisande och knäna är formsydda för optimal rörelsefrihet. Supersköna och framför allt praktiska. Jag kommer använda dem både ute med barnen, vid min transportcykling och längdskidåkning framöver.
Pris, ca 1.199 kr

Under jackorna har vi varsin Gabby L/S tröja, en klassisk stickad tröja med struktur i olika mönster. Så tjock att du kan ha bara den eller ihop med en väst när det är ”halvkallt” ute. Pris, ca: 899 kr

Terese har även en matchande Gabby Golfmössa med tofs. Den har en mjuk insida av fleece, perfekt för kallare dagar. Pris ca: 299 kr

20% rabatt hos Daily Sports

Tillsammans med Daily Sports kan vi nu ge dig ett erbjudande om du vill handla julklappar till dig själv eller någon annan. Med koden ”Rorelsegladje”, alltså som vår podd men utan prickar över ö och ä (versal i början eller inte spelar ingen roll) får du 20% rabatt på all träningskläder och outdoorplagg på dailysports.se. Erbjudande gäller fram till och med 31 december 2018.
Ut och njut – gärna tillsammans med ditt/dina barn eller en bra podd i öronen. KRAM! /A

** Betalt samarbete med Daily Sports **

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras