2 gym på Mallorca i Cala dÓr

gym Mallorca

Löpning, bad och mat, men gym på Mallorca då?

Det bästa har man alltid med sig, sin egen kropp, men att studera uppbyggda gym på Mallorca och andra platser är intressant tycker jag. Lika mycket för att trendspana och prova ny utrustning som att komma ifrån en stund. Det blir rätt intensivt att vara 24 h om dygnet ihop med familjen en hel sommar, så ett gymbesök är ett fint avbrott.

Som jag nämnt har jag en SlingTrainer från Abilica Active med att hänga upp här vid huset, men Jonas och jag gillar som sagt även att komma iväg lite och besöka nya gym. Möjligt nu när barnen är stora nog att vara ensamma hemma en stund och har mobil för att ringa oss om det skulle vara något. Badförbud gäller dock den timmen och det känns tryggt att ha en säkerthetsgrind så ingen kan ta sig in till huset när vi är borta.

2 gym på Mallorca i Cala dÓr

Sist vi var här tränade vi på hotellgymmet Yatch Club nere i Cala dÓrs hamn (bilder ovan). Ett fräscht gym med mycket maskiner, men även fria vikter så man klarar sig. Inget gym där lokalbefolkningen brukar hänga och därför lite trist tycker jag. Halva grejen är att studera gymkulturen tycker jag.

Den här gången letade vi upp ett gym där folk som bor i Cala dÓr verkar träna istället, Agelai Gym. Ett typiskt ”skrotgym” med en ok friviktsavdelning och även många bra maskiner. Inte det nyaste, men med karaktär och trevliga ägare. Jonas har kört där nästan varje dag och jag ett par gånger. Kul att få inspiration till nya övningar och testa andra slags maskiner.

Det är tydligt vad som trendar här, rumpa och bröst med flera olika maskiner för isolerad träning. Och till skillnad mot hemma i Sverige, där alla gymmen är för alla, verkar majoriteten vara ”byggare och fitnessfolk” på gymmet här. Jag är glad att det inte är så hemma, att fler känner att gymmen är för alla.

Har du testat fler gym på Mallorca? Lägg gärna till ditt tips i en kommentar. Kram! /A

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras