S’Amarador i Mondrago Natural Park – vackraste stranden på Mallorca?

Från djup sorg är steget stort till en av de vackraste stränderna på Mallorca, S’Amarador i Mondrago Natural Park!

Eller inte? Jag är säker på att vår ängel skulle älskat S’Amarador, vilket hon garanterat också gör från där hon är. Du med om du är på- eller ska till Mallis framöver.

Efter en snirklig och trång liten väg omgiven av typiska stenmurar hittade vi äntligen havet under utflykten i början av veckan, ca 20 minuters bilfärd från Cala d’Or. Somliga i familjen sura för att dom hellre ville stanna hemma vid poolen, andra illamående, men majoriteten för nyfikna för att vända om. Gissar att du också kan känna igen det här familjedilemmat? Starka viljor åt olika håll, för många ledigheternas största utmaning, samtidigt som det är gemenskapen man längtat efter hela skol- och jobbperioden.

Speciellt Jonas är rastlös och jag älskar också familjeutflykter, men ibland blir jag så trött på att behöva förhandla och tjata att det känns enklare att låta bli. Den här gången, liksom massor av andra, är jag ändå glad att vi ignorerade gnället och drog med alla.

Barnen med. Vi hade kört fel, till stranden där man parkerar onödigt långt ifrån, men efter ca 500 meters tjafs blev alla nöjda över var vi hamnat.

”S’Amarador är en av två vackra stränder i Mondrago Natural Park på den sydöstra kusten av Mallorca. Stranden är orörd, omgiven av tallar och erbjuder en magnifik utsikt över havet. Stranden har finkornig sand med en ljus, vit färg. Havsvattnet har en vackert ljusblått och är kristallklart.”

Texten är från Mallorcaguide.se där du hittar massor av andra tips om du ska hit, men det här är alltså nyupplevt.

Vi hyrde solstolar där ingen låg, men bra plats för våra handdukar. Sen var det BADA i det inbjudande klara vattnet som gällde..

..och hoppa! För vissa. Jag, Junior och Jonna valde att låta bli. Fick tvångstankar om att snubbla eller hoppa för kort och hamna på de vassa klippkanterna. Fattar ändå det kittlande i att ta klivet över kanten och kasta sig ner i det blå.

När alla badat klart köpte vi pizza, hamburgare, tonfiskbaguetter och färskpressade smoothies i den lilla kiosken. Någon riktig restaurang fanns inte, men maten här var riktigt bra. Och i slutändan var det även värt mödan med snirklig vägar och några meter extra promenad, eftersom det inte var någon trängsel på S’Amarador. Att köra fel för att hitta rätt.

Ännu en rekommenderad pärlplats om du ska till Mallorca. Kram! /A

Fler samlade lästips från mina upplevelser på Mallorca

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras