Sommarsnö längs Vildmarksvägen

Om du någonsin ska har vägarna upp i toppen av Jämtland – ta Vildmarksvägen!

Bara någon mil från Jorm kommer du först upp på Blåsjöfjället och efter ca 5 mil längs Vildmarksvägen ser det ut så här. Bilvägen snirklar sig fram genom ett öppet landskap omgivet av mäktiga fjäll. Om du sett Volvo-reklamen med Zlatan känner du igen miljön. Det är en häftig känsla att rulla fram i storheten. Lätt att inse hur liten man är och samtidigt en viktig del av allt.

Sommarsnö längs Vildmarksvägen

vildmarksvägen

Vi tog med våra vänner från Skåne på en road trip längs Vildmarksvägen. Att kasta snöboll i juli händer ju aldrig i vårt sydligaste landskap, så det var ett av målen.

stekenjokk vildmarksvägenvildmarksvägen, Stekenjokk

På fjälltopparna syns snön tydligt även i Jorm, men den är längre bort än man kan tro. Längre upp, 876 m.ö.h. på Stekenjokk, går det däremot att hitta den bara några hundra meter från Vildmarksvägen.

vildmarksvägen, stekenjokk, snö stekenjokk sommarstekenjokk sommar snöHugo och Hampus i badtofflor – en rolig syn.

Ändå inte helt enkel. Dels fick vi ta oss över en liten älv med strömt vatten. Dels blev vi överrumplade av en störtskur precis när vi tagit oss ut ur bilarna och sprungit mot snön. Barnen brydde sig ändå inte, ivriga att känna den kalla kontrasten till sommaren. Värt att bli dyblöt för och att dokumentera häftigheten för omvärlden.

Annat härligt du kan göra är att besöka några vattenfall längs vägen, fjällvandra och fortsätta ännu högre upp mot Saxnäs och Klimpfjäll. Det har jag och Jonas gjort några somrar.

Kram! /A

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras