Från ös i Åre till lugn i Stockholm – helgen ur mobilen #79

”Inget är vad vi tror..”

..skrev jag vid bilden av mig vid stakmaskinen på Instagram för ett par dar sen. Såg du? Jag menade att jag åkte skidor, fast ändå inte. Att jag stod vid ett stort fönster så att det kändes som ute, fast jag var inne. Att jag kände ett lugn inombords från naturen, fast jag ägnade mig åt något fysiskt. Underförstått att mycket av våra upplevelser sker i fantasin och därmed är allt möjligt, våra föreställningar stämmer inte alltid.

Detta gäller även ”lugn på landet v.s. stress i stan”. Visst har det varit skönt att komma till fjällen och slippa allt praktiskt kring hushåll, skolor och jobb, men särskilt utvilad kände jag mig inte efter resan. Det var mer ös där än här just nu och därför skönt med två dagars lugn hemma innan allt drar igång. Här berättar jag mer.

Ös i Åre till lugn i Stockholm – helgen ur mobilen #79

  • Promenad med Hugo. En höjdpunkt under Årevistelsen var att jag fick med mig äldste sonen till Nalleklippan. Det är sällan han och jag får egentid ihop, därför extra betydelsefullt. Att behålla bandet med någon på väg att bryta sig loss är inte lätt och även om vi inte inledde något djupt samtal var det en stund jag värdesätter enormt.
  • Första ”skidåkningen”. Ok, jag stakade bara och inomhus, men det känns ändå som en premiär av skidsäsongen 2019-2020. Längtar efter att göra samma sak på snö.
  • Sista hotellfrukosten. Det har varit lyxigt att slippa handla, laga och diska några dagar. Maten på Holiday Clubs restaurang Grow är verkligen bra och jag som älskar äggröra är supernöjd med deras krämiga variant. Sen tog jag min kettlebell och vi åkte hem.
  • Återhämtningsdagar efter Frisk och stark familj. Jag kan bli lite ”bakis” efter roligheter som att resa och arrangera event. Under helgen har jag därför gått och lagt mig tidigt med en bok varje kväll, joggat i skogen, gått på yoga, pysslat på hemma, varit ute med barnen, ätit gott, kollat på TV och promenerat. Några av mina bästa sätt att ladda energi. Vilka är dina?
  • Finbesök från Jorm. Mina föräldrar, som varit hos syster Mia med familj under höstlovet, hälsade på oss i söndags. Alltid lika mysigt och idag ska de även hämta Junior och Jonna på skolan.

Det var min helg i det stora hela, hur har du haft det? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras