Covid-19 får UT oss – helgen ur mobilen #91

Detta ändå!

Ok, helgens solsken har säkert också bidragit, men gemensamt utomhushäng – jag har notera mer människor tillsammans ute sen Covid-19 drabbat oss!? Har du tänkt på samma sak? När vi undviker att umgås inomhus bland större folkmassor hittar många just det alternativet: att GÅ UT! Vilket inte bara är bra för att undvika virus, utan för att det ger oss en massa andra positiva effekter. Ta ljuset t.ex, syre och annan power från naturen, plus mindre distraktioner. Utomhus upplever i alla fall jag att vi ser varandra lättare, att irritation och gnag blåser bort, att vi lyssnar och umgås tightare.

Sen är det förstås mer trist än positivt med Covid-19. Vi är alla drabbade mer eller mindre och även om träning är mitt fokus här i bloggen kan jag inte låta bli att reflektera. Tror mycket på det. Att ventilera svårigheter, men även hitta det som får oss att må bättre. Som att gå ut. Annars har dom senaste dagarna och helgen sett ut så här:

Covid-19 får UT oss – helgen ur mobilen #91

  • Mer crossfit och hemmaträning. Eller i alla fall träning på boxen nu när SATS är stängt, plus lite här hemma.
  • Matlådans dag. Visste du att det är det idag? Jodå, det finns många märkliga högtidsdagar, men mycket positivt med matlådor. Här hittar 5 förslag till dina framöver.
  • Och stöttar restaurangerna. Alltid, men känns extra viktigt att fortsätta handla så mycket man kan nu när Covid-19 slår hårt mot många. Sushi från Itamae är stående hos oss varje helg, ingen tröttnar.
  • Rocka sockorna. I lördags var det Internationella Downsyndromdagen som vi alltid brukar uppmärksamma med olika sockor. För att hylla våra olikheter – i form av egenskaper, utseenden, yrken, smak och olika diagnoser. Unikhet är ta mig tusan det bästa jag vet och tillsammans kompletterar vi varandra.
  • Grillpremiär 2020 på balkongen. Faktiskt. Annars brukar vi köra året om på elgrillen, men jag har inte tänkt på den fram till i fredags. Det var ju vårdagjämning då och för mig är grillning ett typiskt vårtecken. Kyckling, halloumi & Co. stod på menyn.
  • Bollar – bästa grejen. Som jag nämnde bland alla knep och som präglade helgen väldigt mycket. Inomhus har barnen lekt med Foam Ball och Junior varit på pingisträning, utomhus har det varit mycket fotboll. Det är svårt att hitta aktiviteter som alla barnen i olika åldrar gillar, men bollar tycker allihop är kul.
  • Äntligen SPRING! Jag har inte sprungit på 2 veckor p.g.a. småont i mitt andra knä (alltså inte det jag haft problem med tidigare), men nu är det helt smärtfritt så jag vågade provspringa. Knän asså. Och (”ta i trä”) det kändes bra både under och efter rundan. Dessutom var det en helt magisk vårdag i Stockholm igår, med värmande sol, blommor och löv som börjar slå ut. Alltså lycka över spring i dubbel bemärkelse.

Det var min helg i korthet och några ytterligare tankar om Covid-19. Hur har din varit? Alltid lika roligt att höra vad du som läser har för dig. Stor kram! /A

 

2 kommentarer
  1. Min helg har varit härlig! Mycket utevistelse både i form av cykling, promenader och plugg i solen – och stunder av ren njutning också! Samt en underbar spelkväll i lördags med en kär vän och bodypump på söndagsförmiddagen 🙂 Toppen!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras