Påsklov i Stockholm? 8 rekommenderade pärlplatser

påsklov i stockholm

Påsk för mig = snö, sol, fjäll, familj.

Att fira påsklov i Stockholm känns däremot helt nytt. Bara en gång har vi stannat i stan den här högtiden, när jag var höggravid med tvillingarna, annars har Jorm alltid varit det självklara resmålet. Tills Corona tog över världen. Visst hade vi kunnat resa dit ändå och isolera oss i någon stuga, men det skulle både vara tråkigt att inte kunna umgås med mina föräldrar för smittorisken och knappast populärt bland byborna om någon skulle behöva vård.

Så. Nu är vi helt inställda på det här – ett påsklov i Stockholm vad det nu kan innebära. I vanliga fall finns ju massa museum, bio, biljard och jumpyard, men jag vet inte hur mycket som har öppet? Dessutom är det just den typen av platser med mycket folk i inomhusmiljö man bör undvika. Därför har jag letat fram en lista med andra slags tips från förr.

För ett par år sen frågade jag några favoritbloggare om deras pärlplatser i stan. Ställen som knappast förändrats sen då och som dessutom är utomhus. Så här kommer en liten guide till dig som är på besök för att fira påsklov i Stockholm, eller precis som vi sitter i karantän i din hemstad.

Påsklov i Stockholm? 8 rekommenderade pärlplatser

ulriksdalsslott

1. Ulriksdals Slottsträdgård

Handelsträdgården är verkligen himmelriket för alla som gillar blommor och plantering. Jag skulle snabbt kunna spendera hela föräldrarpenningen på vackra krukor och spännande växter för här finns ALLT!

För barn som tröttar på föräldrar som botaniserar finns det en studsmatta, gungor, rutschkana och en hönsgård. Den fina pergolan som vi ligger i har används till bröllop och står mitt i potatislandet. Och om du blir sugen på något att äta så finns det ett mysigt cafe med en mycket populär vegetarisk buffe.

/Maria Jonasson – MiaShopping

2. Lilla Essingen

Där finns trevliga fik och restauranger och en väldigt bra lekpark. Promenera eller spring runt ön och sedan över till Stora Essingen och vidare över bron till Alvik och längs med vattnet i skogen mot Bromma för en svårslagen natur- och träningsupplevelse. Stockholm sedd från den allra bästa sidan.

/Caroline Nilsson – Gymglam

långholmen2-2

3. Långholmen

Mitt bästa smultronställe i Stockholm är att springa runt Långholmen – det är som att springa stig (blandat med grusväg) mitt i Stockholm. Stanna till på en klippa och blicka ut över Stockholm och känn hur du både är mitt i naturen – och mitt i stan. Ta gärna ett dopp i havet efteråt.

/Sara Rönne – Träningsglädje

4. Upplandsleden

Att ta tåget till Barkarby, haka på Upplandsledens ”svans” och springa hela vägen till Kallhäll. Eller åka till Görvälns slott och gå ut till klipporna man ser till höger från den vita bryggan- går en stig dit. Så fint att bada där!

/Ann-Sofie Forsmark – Runnerslove

fafangan

5. Fåfängan

Fåfängan på Södermalm. Det är ett mysigt ställe dit man får ta sig via en lång trappa uppför. Men det är väl värt mödan eftersom man har en härlig utsikt över hela Stockholm när man har kommit upp. Älskar utsikten därifrån! Inne i restaurangen går det att äta god mat och jag minns deras efterrättsbuffé som himmelskt god.

/Karin Axelsson – Fitness & Hälsa

6. Hagaparken

Det är nära hem och det perfekta stället för mig när jag behöver en paus från storstaden, vill andas frisk luft och sträcka ut benen på en löprunda. Antingen blir det ett kortare snabbare pass runt slottet eller så blir det långpass runt Brunnsviken.

/Terese Alvén – Spark i baken (min änglavän ♥, fortfarande hos oss på så många sätt)

lopning_terese_djurg-5

7. Stockholms vatten

En av mina sommarfavoriter i Stockholm är närheten till vatten och skärgården. Från den korta Gröna Lunds-färjan till dagsturer i yttre skärgården, det är alltid lätt att få vinden i håret och aningar av saltdoft i nosen i Stockholm!

/Linda Hörnfeldt – LaLinda

påsklov i stockholm

8. Gärdesfältet

Det dröjer innan Kampementsbadet öppnar med bassänger, gym, bastu, lekställningar och kiosk, men finns mycket annat. Ett helt nytt sportfält med beachvolleyplaner, basketplan, roliga klätterställningar, utegym, fotbollsplaner och vida fält för drakflygning eller vad som faller en in. Dessutom vackra promenadområden, grill, restauranger och caféer.

Gärdet och ”Kampan” är min älskade, gröna oas nära citypulsen.

/Anna Lissjanis – Trend o träning

Har du något pärlplats eller aktivitet att tipsa om för alla som spenderar sitt påsklov i Stockholm? Hjälp mig gärna att komplettera till listan. Kram! /A

Fler relaterade lästips

2 kommentarer
  1. Accropark i Lida friluftsområde har öppnat för säsongen. Kul för både barn och vuxna, deras banor finns i olika höjder så alla kan prova på. Vi brukar ta med oss mat eller grilla

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras