FILM: 3 okomplicerade löpstyrkeövningar

löpstyrkeövningar Anna Lissjanis

Löpning – sommarens bästa träningsform!?

Det tycker i alla fall jag, gärna kompletterat med löpstyrkeövningar. Så härligt ute i ljumma vindar och lättillgängligt var du än är med ett par bra skor, kanske att upptäcka nya platser med? Inte konstigt att många av oss blir lite väl ivrig och ökar dosen för fort, något som kan leda till tråkiga skador och skavanker. Men i veckans träningsfilm visar jag dig 3 okomplicerade löpstyrkeövningar, för tålighet, ett lättare löpsteg och skadefrihet. Allt du behöver är en box/bänk/stol eller annan stabil höjd.

3 okomplicerade löpstyrkeövningar

  1. Excentrisk enbensknäböj på box. Kliv upp på en hög box/bänk/stol etc. Bromsa på vägen ner med ena foten som balansstöd längs boxen. Ta ev. hjälp på vägen upp om du håller i något och avsluta med en vadhävning på toppen.
  2. Enbenshöftlyft på box. Sträck ett ben rakt upp mot taket och placera den andra på en höjd. Tänk parallela och stabila höfter. Pressa dig upp m.h.a. baksida lår/rumpan och bromsa på vägen ner.
  3. Pistol squat till box. Sträck ut ena benet och hitta balansen på det andra. Sitt långt bak med rumpan och bromsa på vägen ner tills du nuddar en box, stol, bänk etc. Tryck dig upp m.h.a. rumpan och låren.

Förslag på upplägg:

Kör 3 x 10 repetitioner av varje övning för varje sida. Antingen som ett enskilt träningspass eller välj ut en/ett par att lägga in vid din löpning/annan träning.

Heja! ♥/A

Fler lästips med löpstyrkeövningar och annat för din löpning:

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras