4 benövningar som ger dig ett komplett pass

Less KAN vara more.

Som att välja några få benövningar du kan lägga fullt krut på och som ger dig allt du behöver. Kvalitét före kvantitet så att säga. Ofta även mentalt lättare kan jag tycka, att tänka ”bara fyra övningar” som i det här passet, istället för att dutta runt lite halvdant på ett 10-tal övningar.

Här behöver du bara en skivstång och 4 set av 4 benövningar för att träna flera av kroppens grundrörelser. Vilka det är och varför det är bra att köra dom har jag gått igenom tidigare och filmklipp från mitt pass förra veckan ser du här på Instagram. Upplägg nedan.

4 benövningar för 1 komplett pass

1. Knäböj, 4 x 10 reps
2. Raka marklyft, 4 x 10 reps
3. Utfallsgång, 4 x 20 steg
4. Hip-thrust, 4 x 10 reps

Förslag på upplägg: Kör en övning i taget eller i superset, ex. övning 1 + 2 och 3 + 4 direkt efter varandra. Vila någon minut och upprepa 4 varv.

benövningarJag har aldrig varit någon knäböjsälskare, men börjar gilla övningen mer och mer. Speciellt att jobba mot ett riktmärke, som här tills jag nuddar en Dynamaxboll med rumpan. Fler liknande exempel hittar du här.

Vill du ändå ha fler benövningar eftersom du tycker det är kul med variation? Här nedanför hittar du några andra jag rekommenderar. Heja! ♥/A

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras