”Allt är bra” tills allt är tomt.. – känslan av ensamhet och nedstämdhet

”Allt är bra..” tills allt är tomt.

I tystnad. Stillsamhet. Ensamhet. Då dom riktiga känslorna får plats, övertag. Alltså, om du inte är i balans. Och jag tänker att det är anledningen till att många av oss är ”för rastlösa” för yoga eller meditation. Rädslan för att känna efter. Eller, vem har TID att tappa kontrollen?

Gång på gång slår det mig hur dom överrumplar mig, när jag tänker att ”allt är fine”. Hugg av besvikelse. Utanförskap, speciellt när jag ser barnen i Jonas digitala flöde. Saknad. Och som mest när jag är trött. Förstås. Och som är sååå mycket enklare att sopa under yogamattan med action än att stanna upp och möta. Förstås.

För det mesta känns dagarna utan barnen helt ok, men i måndags kom jag hem trött och kall av blötsnö. I hallen möttes jag av en kvarglömd mössa, utspridda Playstationkontroller, slarviga sängar, halvätna mackor och ”en hel vecka tills nästa gång”. Och ”jaha, det är det HÄR alla med delad vårdnad om sina barn snackar om!?” Känslor av ensamhet och att man förlorar tid ihop med dom man älskar.

Till råga på allt hade jag ingen el. Jag hade sagt upp elavtalet på Gärdet från att Jonas flyttar ut, men glömt teckna något i min egen lägenhet. Så där satt jag i mörkret med gråten i halsen, men tog mig samman och ringde på hjälp. Efter bara några sekundrar slogs elen på, men själv var jag helt off. Hade ingen annan att passa upp på än mig själv, men kom inte till skott med något. Bara satt där med mina tårar. I säkert en halvtimme innan jag sa åt mig själv att skärpa mig, packa upp väskan och laga mat.

Hej vardag, hej verklighet, hej ostoppbara känslor. Och jag tänker att det kan vara precis vad man behöver ibland, låta allt välla ut. Sen blev det kanske lite mycket på en gång där och då, men det är kanske lika bra att riva av allt i ett? Sen att påminna sig om att världen EGENTLIGEN inte alls är så dramatisk när det praktiska fungerar, plus när sömn och andra basbehov är tillfredsställda. Eventuellt uttjatat men.. allt blir/är bra (även om svårt att se ibland) och alla känslor måste få finnas.

Kram till dig som behöver! /A

P.S. Känslan av ensamhet kan även finnas i tvåsamhet. Nästa gång ska jag berätta för dig om fördelarna med ”varannanveckalivet”. Dom finns ju också. D.S.

Fler lästips:

6 kommentarer
  1. Känner igen mig så mycket. Dock i rollen som barnet som flyttar hemifrån, eller som i somras när jag hade varit hemma hos familjen hela lovet och sedan kommer tillbaka till min studieort. Tomt, ensamt och galet varmt utan vidare möjlighet till svalka.

  2. Kram på dig Anna! El missen gjorde jag med när jag flyttade in i min lägenhet, trodde det liksom ingick… men fick en kväll utan el och gick och köpte värmeljus och ficklampa.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras