Magträningsprogram – 10 magövningar utan redskap

”Kan du inte lägga upp ett program med övningar för magen?”

..frågade en läsare, så jo absolut – ett magträningsprogram är alltid aktuellt. Här i repris men som sagt.. magen hjälper dig i näst intill varje liten rörelse du gör, så det är såklart en stor fördel att den är tillräckligt stark för att hjälpa dig göra det du vill. Speciellt många tjejer har fokus på magträning, eftersom magen är kroppsdelen som påverkas mest kring en graviditet – både under och efter.

”Rumptrenden” kan ha tagit över något, men utseendemässigt är det fortfarande många som tycker det är snyggt med synliga magmuskler. Vilket har mycket att göra med mängden underhudsfett, inte bara träning. Det finns personer som aldrig gjort en magövning och ändå har ett tydligt sexpack p.g.a. gener och en låg nivå magfett, men visst går det även att bygga upp starka och synliga magmuskler med träning om du vill det.

Jonna visar hur övningen ”hollow” ser ut som ingår i programmet nedan. En kanonövning hon kör mycket på sin gymnastikträning.

För min del har några magrutor aldrig varit det viktiga, jag har haft fullt upp med att få den att fungera för det jag vill efter alla graviditeter och operationer. Att inte vara begränsad av smärta eller otillräcklig styrka – DET är livskvalitet för mig! Men oavsett din anledning vill jag ge dig ett magträningsprogram med 10 övningar att välja mellan. Variation är ofta både roligt och utvecklanden.


Magträningsprogram – 10 magövningar utan redskap

  1. Ryggliggande enbenssträck
  2. Hängande benlyft
  3. Planka med rullning från sida till sida
  4. Hollow
  5. Upp och ner på armbåge i planka
  6. Planka med diagonallyft
  7. Inchworm
  8. Butterfly sit-ups
  9. Dead bug
  10. Fällkniven

Förslag på upplägg: Välj ut 2-3 övningar åt gången till ditt träningspass eller kör ett sett av varje som ett komplett magträningsprogram. Upprepa varje övning med 3 x 12 repetitioner.

Deadbug. Grym övning, men svårt med koordinationen för undertecknad.

Jag och Jonna testade några av övningarna + lite andra cirkuskonster vid en skärmpaus från hemmakontoret/sjukstugan igår (text från förra året som sagt). Riktigt bra magträning som alla åldrar kan vara med och göra. Jonna är starkare än mig i mycket efter sin gymnastikträning och när hon tröttnade på övningarna hittade hon bortglömda leksaker och spel. En fördel med att hålla till på barnens rum, finns mycket kul att damma av där.

Önskar dig en fin dag nu. Kram! /A

Fler rekommenderade magträningsprogram:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras