FILM: Magträning med boll – 6 övningar från lätt till svår

magträning

Hur går det med din magträning?

Ja, det är en fråga jag får ibland, även om det blir allt mer sällan. Det är ju hela 3,5 år sen jag opererade min rectus diastas och 7 år sen jag gjorde mitt senaste kejsarsnitt. Den här magen tål ett och annat nu och har blivit lika stark som innan barnen. En kapacitet och självförtroende som krävt mycket tålamod och tagit år att bygga upp, men nu är jag nöjd över att känna mig obegränsad i det jag vill göra.

Att magen är en central fråga, speciellt för oss tjejer, är inte så konstigt tycker jag. Dels är det är ju den som påverkas mest kring en graviditet – både under och efter. Och magen är ju med dig i näst intill varje liten rörelse du gör, så det är ofrånkomligt att inte påverkas om den inte klarar det du vill. Dels är det många som tycker det är snyggt med synliga magmuskler, vilket framför allt har att göra med mängden underhudsfett att göra. Det finns personer som aldrig gjort en magövning och ändå har ett tydligt sexpack p.g.a. gener och en låg nivå magfett, men visst går det även att bygga upp starka och synliga magmuskler med träning om du vill det.

För min del har några magrutor aldrig varit det viktiga. Jag har haft fullt upp med att få den att fungera för det jag vill kunna. Att inte vara begränsad av smärta eller otillräcklig styrka – DET är livskvalitet för mig! Men oavsett anledning till din magträning är det bra att komma igång stegvis, speciellt om du som jag varit gravid och/eller opererad. Här visar jag dig successiv progression av magträning med en coreboll.

Magträning med boll – 6 övningar från lätt till svår

  1. Hitta kontakten med core- och bäckenmuskler
  2. Sittande benlyft
  3. Kontrollerad minicrunch
  4. Sittande sidolyft
  5. Plankan: statisk –> med cirklar –> med benlyft
  6. Ryggliggande lyft med ben- och armar

Välj de övningar som passar dig utifrån din nivå. Du ska orka hålla en anspänd core, d.v.s. se till att magen inte putar utåt. Lägg gärna till en eller ett par av dessa övningar i slutet av andra pass, 2-3 gånger i veckan. När en övning känns lätt – avancera till en tyngre.

Stort lycka till med din magträning och hoppas du får en fantastisk fredag. KRAM! /A

Mer för din magträning:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras