Smått och gott från Gotland – 7 matideer i bild

matideer

Att äta alla måltider med utsikt över havet..

..är det absolut bästa med boendet vi hyr här på Gotland. Ja, plus närheten till ringmuren, strandpromenaden vi tar varje kväll och den galet mysiga innerstan. Jag förstår att så många förälskat sig i Visby som sommarstad – jag med nu. Alla kullerstensgator, charmiga hus bevarade sen 1100-talet, små mysiga butiker, hotell, krogar, caféer, glada människor… Ändå har vi mestadels ätit hemma. Se bilden ovan så fattar du kanske?

Med 6 personer drar det lätt iväg att äta ute, speciellt på sommarlovet då 3 huvudmåltider + mellanmål ska serveras. Dessutom har alla olika smaker, så mest avkopplande – och ändå gott – är det att fixa maten själv. Vilket inte behöver vara så komplicerat och ändå med lyxig semesterkänsla att sitta sådär ute på balkongen. Här lite matidéer till dig från allt gott vi ätit under veckan.

Smått och gott från Gotland – 7 matideer i bild

matideer

Äggröra till frukost varje dag, plus turkisk yoghurt med diverse frön, nötter, bär och en dag gotländska äppelsnittar. Mums.

En och annan pizza. Färdig att värma, men liksom hemlagad direkt från ugnen.

Tagervadmanhaveromelett av det som finns i kylen. Här med broccoli, rökt makrill, ägg och lite crunch av chiafrön. Enkelt. Gott.

Glasstårta på Jonas födelsedag, något som går hem hos alla.

Kycklingsallad med permesanost, beasås och nachos med guacamole. Och ett glas vin händer också ibland.

Glass. En om dagen. Minst! T.ex. den berömda Guteglassen.

Söta mullbär direkt från trädgården vid lägenheten vi hyr. Jag har bara ätit torkade tidigare, men färska – ännu godare!

Burgare för ett helt kompani. Lite för många bollar i luften så osten blev bränd, men alla slank ner ändå. Och du känner kanske igen mitt ”vardagsknep” att laga all mat i ugnen för att kunna göra mycket åt gången och slippa en massa disk (12 recept får plåtmat hittar du här).

matideer

Och lite mera glass. Jo, jobb också i bakgrunden, men kan VERKLIGEN inte klaga. Glad över ett flexibelt jobb som kan följa med till höga fjäll och magiska öar. Stannar nog här några dagar till…

Kram och hoppas du får en riktigt god helg! /A

Fler goda matideer till helgen:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning