Mer gott från Gotland – 8 idéer och mattips

matideer

MAT är också en stor del av sommaren.

Ja, i livet över lag och här fortsätter jag fylla på med gott från Gotland, som en del 2 på idéerna från förra året. Några är ändå från då, som jag inte fick med sist eller som stått på menyn även nu. Tyvärr inte där alla måltider har lika vacker utsikt över havet som du ser ovan, men en frukost fick jag där innan inflytt i veckans hem som har andra fördelarna. Ett stort hus ca 1 mil utanför Visby med sovrum till alla och en trädgård med både träningsmöjligheter, studsmatta och grill. Den har använts flitigt som du ser exempel av längre ner, för dom flesta måltiderna äter vi hemma och vilket tillagningssätt är härligare?

Med 6 personer drar det lätt iväg ekonomiskt att äta ute, speciellt på sommarlovet då 3 huvudmåltider + mellanmål ska serveras. Dessutom har alla olika smaker, så mest avkopplande – och ändå gott – är det att fixa maten själv. Vilket inte behöver vara så komplicerat och ändå med lyxig semesterkänsla att stå ute vid grillen. Här lite matidéer med gott från Gotland vi ätit hittills, plus endel från förra sommaren som sagt.

Mer gott från Gotland – 8 idéer och mattips

matideer

Äggröra till frukost varje dag, plus grekisk yoghurt med diverse frön, nötter, bär och en dag förra året – gotländska äppelsnittar.

Grillad kyckling och halloummmmi.

Glass. En om dagen. Minst! T.ex. den berömda Guteglassen.

Grillade burgare & Co. på Hugos födelsedag.

Tårta. Prinsesstårta på Hugos födelsedag som inte hamnade på bild, men här förra året glasstårta på x-mannens födelsedag.

Fruktbröd från lokala Själsö Bageri med marmelad från Krusmyntagården.

Och mera grill. Korv och halloumi. Förstnämnda inte min favoritmat, men älskar halloumi och rester av grillad kyckling från en annan middag fanns.

Rökt flundra m.mmm – ännu något lokalt gott från Gotland som Karin och jag köpte hos en fiskhandlare förra sommaren.

Mera glass. Här mjukglass från Glassmagasinet i Visbys hamn med ca 260 sorter. Tar sin tid att välja med andra ord, men garanterat något för alla smaker.

Kram och góhelg! /A

Fler goda matideer till helgen:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning