FILM: Saxa dig en stark core – 3 superövningar

stark core

Kul coreträning kan man inte få för många förlag på va?

En stark core är ju bland det viktigaste vi kan önska oss inför vardagslivet och all annan träning, så en stor övningsbank är bra. Jag kan inte tjata nog om vår smarta stöttande ”korsett”, men ändå tycker jag inte det är så roligt att träna. Någon som håller med mig? Jag tänker ofta att det ”räcker med tunga basövningar” för att bygga en stark core, men att specifikt fokusera på sin inre kärna har också en poäng. Och med flera slags upplägg och övningar att välja mellan ökar ändå motivationen att träna.

Det kan vara lätt att glömma aktivera coremusklerna ordentligt i annan träning och missa dess fantastiska support, men genom träning får du lättare kontakt med dom. Dessutom är det en seg muskelgrupp som behöver utmaning för att bli starkare, vilket du får av superövningarna som liknar en sax åt olika håll. Visar dig!

Saxa dig en stark core – 3 superövningar

1. Arch hold med arm- och bensax

➤ Tränar? Rygg, rumpa, baksida axlar

2. Dynamisk sidostjärna

➤ Tränar? Sidan av bålen, höften, axelstabilitet

3. Hollow med arm- och bensax

➤ Tränar? Inre- och raka magmusklerna, höftböjare, framsida lår

(4. Dynamisk sidostjärna, andra sidan)

Hur? Kör ex. 10 reps av varje övning, för varje sida. Vila 1 minut, upprepa 3 varv.

Klipper fint i kistan och ger dig garanterat stark core på sikt, kram! /A

Fler övningstips till din core:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras