10 övningar med gummiband för hela din kropp

Gummiband igen?

Yes, eftersom det finns så många bra övningar med gummiband och få redskap som är så smidiga. Hemma, utomhus eller var du vill, eftersom dom lätt får plats i din ficka. Därför vill jag ge dig detta att spara ner och köra framöver. Och jo jag vet, det har blivit väldigt många under åren och inte bara hos mig. Inspiration till hemma- och utomhusträning är stor i sociala medier, men det ger oss bara ett större urval. Dessutom, dumt att uppfinna hjulet – eller övningar med gummiband – på nytt.

Jag tycker i alla fall det är grymt, framför allt utomhus och på resor, men jag tar även med eget gummiband till gymmet ibland. Det är super för att köra uppvärmning och komplementövningar med, exempelvis för axlarnas rotationer. Här har jag ändå skapat ett gummibandsprogram med övningar för hela kroppen till dig som önskar. Annars kan du välja några enstaka att komplettera din tärning med i vanlig ordning.

gummibandsprogram övningar med gummibandövningar med gummiband

Program skapat i Exorlive.

10 övningar med gummiband

  1. Knäböj + axelpress
  2. Stående rodd
  3. Stående Y-drag
  4. Höftlyft med motstånd
  5. Drag framåt
  6. Rumpspark
  7. Knästående lyft åt sidan + rotation
  8. Stående tricepspress
  9. Sittande crunch
  10. Enarms utåtrotation

Upplägg: Jobba 45 sekunder per övning och sida, med 15 sekunders vila/byte av övning. När alla övningar är gjorda vilar du 1 minut, upprepa 2 varv ≈ 28 minuters helkroppspass.

Eller kör du enligt texten i programmet, en övning i taget med 3 x 8-12 repetitioner per övning och sida. Antalet repetitioner beror på hur du tycker övningen känns, men eftersträva ett motstånd så att du orkar max 6-15 repetitioner per set. Gör övningarna tyngre genom att korta av gummibandet, lättare genom att förlänga det.

övningar med gummibandFoton: Pär Olsson

Lycka till med veckans träning! ♥/A

Fler övningar med gummiband du kan variera med:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning