Torsk på spenatbädd med fetaostäcke

fiskgratang_keso.jpg

Det är rätt tråkigt att följa recept tycker jag och tar hellre en bunt goda grejer som passar ihop och skapar mina egna maträtter. Här är ett middagstips jag lagade I förrgår – nerbäddade torskfiléer på en botten av spenat med täcke av keso, fetaost och soltorkade tomater. 

fiskgratang_oklar.jpg

Ingredienser:

 • 1 paket torskfilé (alt. annan fisk)
 • 1 påse bladspenat (fryst, urkramad/stek ur vätskan)
 • 250 g keso
 • 100 g smulad fetaost
 • 3 finhackade soltorkade tomater
 • salt och peppar
 • 3 ägg
 • champinjoner
 • paprika

Gör så här:

 1. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form.
 2. På med fisken. Salta och peppra.
 3. Blanda ihop keso, fetaost, soltorkade tomater och valfria kryddor. Hackad rödlök och oliver vore också gott i. Kläck ev. ett par ägg över alltihop.
 4. Lägg champinjoner och paprika runt om i formen. Ringla över olivoja.
 5. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter.

fiskgratang_sallad.jpg

Lyckträff den här gången också, i alla fall enligt mina smaklökar. Resultatet blev riktigt gott ihop med sallad, avocado, citron och kokt ägg.

10 kommentarer
 1. Ska testas! En undran, äter du kolhydrater och isåfall när äter du dem och hur mycket? Jag tränar mycket och när jag tränar styrka funkar det med mindre men när jag springer så märker jag att orken och återhämtningen blir lidande. Skulle vara intressant med ett inlägg från dig om det här. Vet ju att du tränar mycket och har fina tider på löpningen!

  1. Jag äter ofta gröt efter träning gjord på ca 1 dl havregryn. Sen mycket grönsaker & frukt till lunch/middag/kvällsmål – även dessa innehåller kolhydrater. Kanske inte jättemycket, men tillräckligt för att jag ska må bra & orka träna :)Ska ha i baktanken att skriva om det.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras