Träning förenar

Av vad jag vet finns det inget som för människor samman så som träning och idrott. Under unga och för äldre som en förlängning av barndomens lek där träningen snarare än ålder, kön eller annat för oss samman. Till skillnad mot på bussen till jobbet är det inget konstigt att börja prata med vem som helst på gymmet eller fotbollsplanen eftersom alla är där av samma syfte – för att vi tycker det är kul och mår bra av det (såvida vi inte blivit dittvingade).

fotb_mythos

Här tvingas ingen men alla VILL. Att träning = gemenskap är så tydligt och lite extra ser jag det här på Mythos Beach. Igår dels då vi kickade igång Frisk & Stark Familj med fotbollspel för barn i alla möjliga åldrar som snabbt blev vänner kring den rullande saken..

lop_berg_mythos

..samtidigt som Milla körde löpintervaller i berget med både en utbildad löpcoach och vanliga motionärer som deltagare. Ingen ifrågasatte den andres ålder eller kunskap – alla är bara glada att få dela sitt intresse. Ja, inte bara vid våra Frisk & Stark Familj-pass utan även då Apollos egna instruktörer håller sina, som vattengympan med en full bassäng av både småbarn och pensionärer.

bassang_mythos

Att se människor som inte vet ett dugg om varandra svettas, kämpa och ha roligt ihop, är rena njutningen för mig, Milla och Jonas som brinner för att sprida träningsinspiration. Just det är mitt högsta mål och prioritering när jag planerar träning åt andra personer – att vilket mål de än har med sin träning åtminstone få en gnutta av den passion och börja närma sig den självklara lycka jag själv känner, om jag så ska ”[email protected] dem att det är ”för att bygga muskler/få bra kondition” etc. Resultat får de ju också, men det viktigaste är motivationen som gör att vi fortsätter träna.

milla_jag_apollo

Med semesterträning mår vi lite extra bra, som sagt – även att se andra utföra den. Första dagen på eventet gick strålande och idag väntar ännu mer rörelsegemenskap vid mitt och Millas Get OUT to workOUT Family efter frukost. Ett pass där både vuxna och barn utmanas på sin nivå fast tillsammans. Fullspäckat av kärlek med barn som lyser av lycka att få utlopp för sin energi tillsammans med sina föräldrar och tvärtom – föräldrar som älskar och är oändligt stolta över sina härliga barn. Därför ett av de absolut roligaste pass jag någonsin instruerat.

4 kommentarer
  1. Väldigt bra och fint skrivet! Idrott kan verkligen ha en förenande kraft i samhället men tror tyvärr att det till stor del är en klassfråga. Vad man kan göra åt det (förutom atts träva mot ett mer jämlikt samhälle) är stor och viktig fråga det borde pratas mer om i samhället.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras