Fyra funktionella favoriter i fjällen (+ tävlingsvinnaren)

Som vanligt är det sköna och praktiska kläder och skor som används mest här i fjällen.

Det spelar ingen roll hur många röda långklänningar, glittriga tights och paljettkjolar jag packar med. De används max en gång och ligger sen orörda till förmån för de funktionella. Praktiska med även snygga kläder och skor som skyddar mot kyla, halka och blöt snö. Här är mina topp 4 favoriter den här julen.

planka_benlyft

1. Mitt CRAFT Active Comfort-underställ är så fint att jag använt det i ”etapper”. Först myst runt i inomhus, sen under täckjackan ute i snön, sen på gymmet och sist vid ett svettigt löppass innan tvätt. Mjukt, skönt, sömfritt och som sitter åt såpass att det inte glider upp under ytterkläderna men utan korvskinnskänslan.

icebreaker_sockor

2. Tjocka, långa och härligt varma strumpor från Icebreaker. Skön julklapp jag fått som bloggare och som blir perfekta i skidpjäxorna vid vår Lindvallenresa i början av februari.

kombi_vantar_familj

3. Vantarna från KOMBI. Ännu en produkttest (ej sponsrad den heller) till hela familjen. Jag älskar mina med skinn som skyddar mot väta och extra tjockt foder. Fryser alltid om fingrarna annars men inte med de här, trots att graderna smugit sig ner till under -10°. Även barnens är varma och praktiska med långahandledsskydd och dragkedjor som gör dem lätta att ta på och av.

Merrellskor i snö /trendotraning

4. Sist men inte minst – utan mina Merrell All Out Ice Waterproof hade jag varken tagit mig ner och upp för Lassebacken eller kunnat springa längs byvägen. Den lätta nysnön döljer halkan och de här är både sköna och har en skyddande innerstrumpa mot snön.

Det var mina topp 4 och nu har jag även utsett vinnaren i 3e adventstävlingen om ett par Merrell All Out Terra Ice – Eva Paatere. Så här vackert beskriver hon sin drömscenarioi i dessa skor:

Vaknar upp en tidig lördagmorgon i Februari då det strax börjar ljusna, man ser frosten ute på fönsterna och det vita vinterlandskapet som lyser upp. Granarna är täckta av tjockt lager med snö och marken fyld med snötäcket är örörd och man ser att det är väldigt djup snö. Jag befinner mig i de svenska alperna och laddar med en banan och kopp kaffe, enkelt lätt och snabb energi för att göra mig redo för mitt äventur ute i den vita skogen. Rundan är inte bestämd i förhand utan jag springer där jag känner för i djup snö, hala stigar, halvblöta träsk, över och under stubbar, skottad snö som hal, ja det finns inga begränsningar då jag har skorna från Merrell.

Jag springer på platser som jag aldrig kunnat springa på tidigare då mina vanliga skor har bergänsat mig, så nu kan man upptäcka alla möjliga märkliga stigar, små höjder och orörda platser. Det som förgyller mitt drömscenario är att jag springer denna upptäcksfärdsrunda tillsammans med min kille som älskar terräng(själv är inte lika såld på det) men med skor som inte begränsar en och tervligt sällskap finns det inga som kan vara trist. Tid och hastighet spelar ingen roll, pulsklockan får stanna hemma och vila upp sig för det enda jag vill höra är knarret av att mina fötter landar på snön, mitt flås och skogens tystnad!

Grattis Eva! Jag hoppas du får många fina rundor i dina nya skor.

5 Comments
  1. Hej Anna, jag har tidigare tränat enl ditt upplägg med 3 styrkepass per vecka uppdelat på kroppen och 2-3 konditionspass per vecka, varav 2 st intervallpass o 1 mera lågintensivt. Känner nu för att byta upplägg o vet inte hur jag ska lägga upp det. Har tidigare kört crossfit, vilket jag vill börja med igen o köra mera förbränningsträning en period för att gå ner 3-6 kg i vikt. Hur många pass rekommenderar du o vilken typ? Ska jag köra något rent styrkepass i veckan för helkropp för att behålla musklerna?
    Tacksam för lite vägledning.
    Kram o tack för inspo 😊

    1. Sofi – det är så svårt att svara på. Jag skulle behöva mer info om hur du styrketränar osv och för bästa förutsättningar tycker jag du ska fråga en PT som kan lägga upp ett personligt anpassat program. Jag är ju också PT, men just nu vilande sådan 🙂 Kram tillbaka & lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.