40 minuters benpass express

Godmorgon vackra du!

Från ett av mina hittills två snabba gympass här på Mythos Beach Resort, där svetten riktigt rinner som du ser. Varken träningspassets längd eller svettighetsgrad är något mått på hur effektivt det är rent fysiskt, speciellt inte den här sommaren då de flesta av oss svettas konstant, haha. Men jag tycker ändå det ger en speciellt känsla att svettas ordentligt och en glow på huden – snyggare än smink. Träning över lag ger en positiv aura som jag tycker mig se på människor runt omkring. Gladare, stoltare hållning och om inte tydliga pärlor av svett – en rosig och frisk utstrålning. Håller du med?
Här på Rhodos är det varmt vill jag lova, så även mina korta pass bjuder på svettfest – trots bra air condition. Till och med på knäna som du ser på knäböjsbilden nedan, från ett benpass med två triset, d.v.s. tre övningar direkt efter varandra. Så här gick passet till:

40 minuters benpass express – 2 triset x 4

Triset 1

  1. Utfallsgång
  2. Raka marklyft
  3. Plankan med benlyft och diagonalt benindrag

Kör alla 3 övningar direkt efter varandra, vila sen ca en minut innan nästa triset. Upprepa 4 varv.

Superset 2

  1. Kettlebell front squat
  2. Höftlyft (här på boll)
  3. Planka mot boll med små små cirklar

Kör alla 3 övningar direkt efter varandra, vila sen ca en minut innan nästa triset. Upprepa förslagsvis 4 varv.
Ett pass som tar ca 40 minuter om du kör enligt upplägget ovan och ger garanterad svettglow. Lycka till om du testar och oavsett önskar jag dig en strålande dag. KRAM! /A

Fler förslag på benpass

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras