Äppelpaj med mandelmjöl

appelpaj_not.jpg

När du är sugen på något sött och gott av säsongens äpplen..

…rekommenderar jag dig denna enkla äppelpaj med mandelmjöl. Inget dagsfärskt recept, men som jag bakade för några år sen då Stevia var som hetast. Som ofta hämtade jag inspiration från olika bloggar och höftade sen till en egen variant av äppelpaj med mandelmjöl. Den blev fantastiskt god ihop med keso blandad med en klick vispgrädde och vaniljpulver. Inte så söt som vanlig paj, med bra näringsvärde och en efterrätt att njuta av vilken vardag som helst.

ingr_appelpaj.jpg

Äppelpaj med mandelmjöl

Ingredienser, 2 port:

 • 1 äpple
 • 2 msk kokosolja
 • 1 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl finhackade hasselnötter
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk Stevia-socker (alt. annat sötningsmedel eller vanligt socker)
 • 1 msk smör (kan uteslutas, men ger god smak och konsistens till äpplena)

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och ”bröa” med mandelmjöl.
 2. Skiva ett äpple och lägg i botten av formen. Strö över kanel och socker samt hyvla/klicka lite smör över.
 3. Hacka hasselnötterna fint.
 4. Smält kokosoljan och blanda ihop med mandelmjöl och hasselnötter. Täck äpplena med blandningen.
 5. In i ugnen ca 30 minuter, tills äpplena är mjuka och nöttäcket fått fin färg.
 6. Servera gärna med en klick grädde, glass eller keso/kesella blandad med grädde och vaniljpulver.

appelpaj_keso.jpg

Kram och go´helg! /A

Gillar du denna äppelpaj med mandelmjöl rekommenderar jag även:

10 kommentarer
  1. Oj! Ingen aning. Det varierar säkert massor dag till dag, men jag skulle gissa runt 2500 kcal. Länge sen jag räknade..

 1. Hej! Älskar din blogg! Jag har sett att dina barn inte alltid äter samma mat som dig utan äter mer kolhydrater. Varför då undrar jag?Mvh M

  1. Barnen både växer & rör sig mer än vi vuxna så jag tror de behöver mer kolhydrater. Sen är inte mina barn några stora fan av grönsaker (äter mest morötter som de får till sin mat) & då de är rätt smala vill jag att de ska få mat de äter.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras