Hampus Lissjanis – från nyfödd till 13 år

Hampus Lissjanis ♥

Eller Carl Hampus Junior Lissjanis om alla namn ska med. Min mellanpojke och sommarens sista födelsedagskille – idag 13 år. Omtänksamma medlaren, pajasen, retstickan, åskmolnet och solstrålen. Social och omtyckt bland vänner samtidigt som han även har ett behov av att dra sig undan och vara för sig själv ibland. Väldigt lik mig många gånger.

Hampus är kloka killen som har hyfsat lätt för sig både i skolan och flera sporter, men kanske inte är den som hörs mest. Lillebror till Hugo och från 4-års ålder – storebror till tvillingar. Vilket innebar att han fick samma plats i syskonskaran som mig. Att vara mellanbarn är speciellt och inte alltid lätt, vilket gör att jag har ett extra band av förståelse för Hampus. Har skrivit mer om att vara mellanbarn här, men nu är det bilder från hans uppväxt jag vill visa dig. Till och med innan..

Ur min dagbok

Redan 20/10-05 kontaktade jag Mats på Sophia Hemmet för att jag ville bli gravid igen. Han bad oss vänta tills jag slutat amma och tills äggstockarna kommit igång igen. 22/8 – 06 började jag en ny behandling och rean vid 1a försöket (5/11-06) blev jag gravid igen!

Otroligt glad, men lite synd att det inte blev tvillingar, vilket såg ut att vara högst möjligt med 2 stora äggblåsor som skulle kunna bli befruktade. Besvikelsen försvann ändå snabbt när jag fick uppleva en helt ”perfekt” graviditet. Mådde inte illa och kunde träna fram till dagen innan jag fick värkar.

26/7 kom dom, dagen före BF. Jag hade sen värkar hela dagen och natten och åkte in till Danderyd vid kl 15.30 27/7. Syrran och Martin mötte oss på parkeringen och tog hand om Hugo, sen gick det snabbt. Jag hann inte få någon smärtlindring mer än lustgas och stod på knä i sängen hela förlossningen. Kände mig urstark så. Kl 18.03 var Hampus ute!

Allt gick så ”lätt! och det var en helt fantastisk upplevelse, trots att det såklart även gjorde ont. Smärtan var ändå mindre än jag väntat och jag kan t.o.m. längta tillbaka till tillfället då Hampus gömd ut i sin pappas famn. Dom la honom på min mage och han pickade sig fram och sög på mitt bröst – otrolig känsla! Vilken enorm skillnad mot förra förlossningen med katastrofsnitt.

Hampus Lissjanis – var (ÄR) så fin och vägde 2986 gram och var 47 cm lång. Tänk vad livet kan bjuda på, sorg och glädje i massor. Även utmaningar, som att bli tvåbarnsmamma, men det är verkligen så att hjärtat växer för varje barn och kärleken däri likaså. Och den måste ju ta vägen någonstans.

Redan efter en vecka reste vi till Östersund där jag var med på min nära vän Katarinas bröllop och sen vidare till Jorm. Lille Hampus hade ont i magen och skrek en hel del, men fick trots allt en kanonstart i livet, med mycket närhet och fjälluft.

Storebror Hugo var bara 2 år och hade blandade känslor för att bli storebror. Han var alltid go mot sin lillebror, men trotsade sin mamma endel för att få uppmärksamhet. Efter ett par år var dom däremot bästa vänner och har så varit sen dess, med inslag av typiskt syskontjafs.

Min storasyster fick Olivia bara ett par månader efter och kusinerna har mycket glädje av varandra, speciellt när vi är i Jorm. Kusinerna är som bonussyskon.

Hampus Lissjanis 1 år med sina gosiga kinder, fantastiskt pussvänlig.

Jag älskade hans lockar och lät håret växa i många år för att behålla dom. Här är charmtrollet 2 år.

Hampus leker reporter och filmar sina småsyskon. Jag dör söthetsdöden när jag hör rösterna.

När Hampus var 8 år rök lockarna, men den underbara killen var förstås kvar.

Foto: Pär Olsson.

Fotbollskillen. Går knappt en meter, ens i lägenheten på Gärdet, utan sin älskade boll.

Med känslorna utanpå. Som blir storsint om saker inte blir som han tänkt – eller tvärtom är världens sprudlande. Här 10 årskalaset som tydligen inte blev så glatt.

Familjens bagare. Ställer sig gärna i köket och pysslar.

Linslusen. Hampus är (till skillnad mot sin storebror) gärna med på bilder och olika projekt. Här som modell åt Abilica Active.

Grodmannen. Har aldrig sett honom bada så mycket som förra sommaren bilden är ifrån, mest utan våtdräkt på slutet. Och även den här sommaren passade dräkten vid gårdagens 12-gradiga dopp.

Krulltotten. Med massor av lockar som liten och nu permanentade. Det är tydligen trenden bland medvetna grabbar just nu.

Älskade älskade Hampus. Idag firar vi dig stort. Grattis på 13-årsdagen! ♥/A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras