FILM: Maxad axelträning med miniband – 5 övningar

axelträning med miniband

Om jag säger miniband – vad tänker du då?

Gissningsvis diverse rump- och lårövningar, för axelträning med miniband syns inte lika ofta i sociala medier. Eller vad tycker du? Och kanske för att redskapet är framtaget just för aktivering av sätesmusklerna med namn som ”booty builder” i vissa sammanhang? Men visst är det smidigt att även kunna köra överkroppsövningar med miniband? Balanserad träning har ju sina fördelar, liksom världens minsta helkroppsgym att ta med och dra fram var du vill.

Här ger jag dig fler mer funktionella skäl att träna dina axlar och i filmen visar jag hur du kan köra axelträning med miniband för hela muskelgruppen. Som du kanske känner till är axlarna/deltiodeus uppbyggda av flera små muskler som samarbetar, d.v.s. som är synergister:

  • Deltiodeus främre del
  • Deltiodeus mellersta del
  • Deltiodeus bakre delen
  • Bröstets övre del (Pectoralis major)
  • Triceps Brachii
  • Trapezius

O.B.S. Tempot i filmen är delvis i dubbelt mot verkligheten. Kör i din egen takt! Och det är svårt att träna enbart en enda del av axlarna i taget, men det jag nämner får ändå en nypa mer fokus i övningarna.

Maxad axelträning med miniband

➤ 1. UTÅTROTATION
Fokus: stärker baksida- och inre axelmuskler

➤ 2. PRESS UPPÅT
Fokus: stärka hela axeln

➤ 3. DRAG FRAMÅT
Fokus: stärka framsida axlar

➤ 4. DRAG UPPÅT
Fokus: stärka övre/mellersta axeln

➤ 5. SITTANDE UTÅTROTATION
Fokus: stärka rotatorcuffen

▪️HUR? Välj ut 2-3 övningar med önskat fokusområde åt gången till din övriga träning, som uppvärmning, aktivering, prehab eller alla som ett enskilt axelpass?

▪️VARFÖR? Axlarna hjälper dig i näsan alla rörelser med armarna och musklerna håller även axelleden på plats och förebygger problem. Träning av framför allt axlarnas bak- + insida bidrar till bra hållning och skadefrihet m.m. m.m.

▪️VAR? Hemma, ute, på resan?

Lycka till om du testar! ☆ /A

Gillar du axelträning med miniband rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras