Krämig chokladkaka på ett kick?
En sockerfri muggkaka som den här tar dig inte mer än en minut att göra, snabbt och enkelt i micron. Och GOTT om du som mig älskar choklad, där du själv kan styra innehållet till stor del. Kanske du önskar en mjölk- eller glutenfri kaka? Eller om du saknar några av ingredienserna, helt ok att byta ut mot andra du har hemma.
Jag har testat att göra sockerfri muggkaka med både kokosolja och nu senast – smör. Föredrar sistnämnda, men det är såklart en smaksak, liksom val av mjölsort och sötningsmedel. Prova dig fram med receptet nedan som bas. En snabb chokladsugsdödare när du behöver.
Sockerfri muggkaka på 1 minut
Ingredienser 1 stor kopp eller 2 små:
- 3 msk kakao
- 2 msk hackad mörk choklad
- 3 msk mandelmjöl (alt. annan mjölsort)
- 3 msk sötströ (alt. valfri sötning)
- 3 msk smält smör (alt. kokosfett)
- 2 msk grädde
- 1 ägg
- 0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Smält smöret och rör ner ihop med ägget i övriga ingredienser
- Häll upp smeten i en stor eller två små muggar.
- Micra på full effekt i 30-60 sekunder. O.B.S. Det går fort och mitten får ju gärna vara krämig!
- Servera med valfria tillbehör, t.ex. vispad grädde, glass, bär..
Delar av recept från Åse Falkman Fredrikson
..yum.
Mitt fika igår, ditt i helgen kanske? Kram och njut! /A